Wie Is De Mol

Klaas is de Mol. Dat wisten we natuurlijk allemaal al lang. Echt! Het lag er dit jaar zóóóóóó dik bovenop! Übersaai was het dus dit jaar. Ik begrijp ook eigenlijk niet waarom ik bleef kijken. Het was misschien leuk voor beginners, maar niet voor de wat slimmere Wie Is De Mol kijker. Je moest wel een enorme kneus zijn als je niet na aflevering 1 al wist dat Klaas de Mol was…
Dat las ik daarnet allemaal ergens in de reacties onder een Facebook berichtje. En tadáááá, hier is ze dan! De kneus van het jaar! Ik heb het nog nooit goed gehad, maar dit jaar wist ik het zeker! Rop was de Mol!

Voor degenen die nooit kijken, Wie Is de Mol werkt als volgt. Een groep mensen probeert met opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de prijzenpot. De Mol probeert dat te saboteren. Echter heeft iedere kandidaat er belang bij dat ie zelf wordt aangezien voor de Mol, omdat dat de winkansen vergroot. Kortom, ook alle ándere kandidaten saboteren het spel.

676281

Waar je dus precies op moeten letten om hem te ontmaskeren dat weet niemand. De kunst is eigenlijk niet om de Mol eruit te filteren, maar de beste acteurs… of zo. Nou ja, ga trouwens ook vooral niet op mijn adviezen af… ;-)

Ik was compleet doorgeslagen in mijn onderzoek en vond zelfs aanwijzingen die er niet waren. Ook best knap. Vind ik. Ik wist zelfs andere mensen mee te slepen in mijn overtuiging. Nog knapper. Vind ik.
Collega’s en vrienden die meespeelden met het Wie Is De Mol spel, zetten al hun centen in op Rop. Puur vanwege de resultaten van mijn zeer doordachte en wetenschappelijk onderbouwde onderzoek.
Dit was nadat ik een deel van mijn onderzoeksresultaten bekend maakte op Facebook. Ik hoorde Rop namelijk een keer zeggen ‘Kom maar op’. Ik schoof mijn zeer goed ontwikkelde antenne voor dit soort subtiele aanwijzingen iets verder uit, en mijn geniale brein vervormde ‘Kom maar op’ zo naar ‘Komma Rop’. Logisch.
Dat ging ik vervolgens googelen. Vervolgens kom ik op een website van een meneer die een beeldje had gemaakt. Een beeldje. Van een MOL! Daarmee was natuurlijk alle twijfel uit de wereld. Rop was de Mol 2016.

Vervolgens vloog Rop al snel uit het programma. Maar ik wist het nog steeds zeker. Rop was het! Immers… ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Het spel verandert achter je rug’. Rop kon natuurlijk heel goed bij Klaas in de rugzak zitten… Ik bleef ervan overtuigd dat Rop de Mol was.

En eigenlijk hè, ben ik dat nog steeds. Sterker nog, ik weet het zeker! Rop is de Mol!
Dat mensen dat niet doorhebben… Het lag er dit jaar zo dik bovenop…

Comments are closed.