Update week 1

Ik roep steeds dat ik 52 opdrachten in 52 weken moet gaan voltooien, maar 2015 heeft eigenlijk 53 weken in plaats van 52 weken. Dat klinkt als een stiekeme tweede poging om er wat extra tijd bij te smokkelen, maar helaas! De eerste en laatste week zijn maar halve weken… Grmz!

Ik ga me aanwennen om iedere zondag de wekelijkse update te bloggen. En ja, nu is ’t maandag, maar we kwamen gisterochtend om 10 uur thuis na een nacht rond te hebben gehangen in bussen, vertrekhallen, gates, vliegtuigen en treinen. Dus… Kats naar de kloot’n en m’n kop stond niet naar druppels. Maar nu weer bijgeslapen en klaar voor de eerste update!

Druppel 1: Koop een spaarpot voor de opbrengsten van de 52 Druppels Challenge
Gedaan! Hij staat inmiddels op een prominent plekje in de keuken te hunkeren naar euro’s!

2015-01-05 19.24.31

Druppel 3: Bedenk acties waardoor je de opbrengst verdubbelt
Dit is nu al meer dan gelukt! Al 37 mensen hebben mijn actie gesponsord en in totaal levert dat nu al € 898,- op! Waanzinnig!!! Alleen als ik bijna geen enkele opdracht voltooi en dus geen sponsorgeld mag innen, wordt dit een probleem, maar dat gaat niet gebeuren! En daarbij zit er misschien nog iets heel gaafs aan te komen wat hopelijk veel geld gaat opleveren, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen! Al kost dat heel veel moeite! Dus… Stay tuned! ;-)

Druppel 4: Zorg ervoor dat minimaal 3 andere personen de challenge gaan overnemen
Ik had verwacht dat ik hiervoor zou moeten lullen als Brugman. Nou moet ik het niet zo van mijn verbale skills hebben, maar wonder boven wonder hebben zich al drie mensen vol enthousiasme gemeld. Zomaar hè! Zonder dat ze daarvoor een tegenprestatie verwachten, of een vergoeding of zo… ;-)
De wereld is dus echt nog niet verpest… Ria, Ingrid en Martine, heel veel succes tijdens dit jaar vol uitdagingen!

Druppel 16: Compenseer alle CO2 uitstoot van je vliegreizen
In ieder geval voor de vlucht naar Jordanië heb ik dat gedaan, zie hier onder het bewijs!do108775.pdf Ik kan hem natuurlijk nog niet afvinken, want mij kennende vlieg ik het komende jaar vast nog wel een keer naar een ander mooi plekkie.

Druppel 47: Lees 12 boeken
Op vakantie drie boeken uit gelezen, maar de eerste was nog in het oude jaar, dus die telt niet mee.
De twee die wel meetellen zijn: ‘Betaal het voort’ en ‘Noodkreet uit Juárez’. Die eerste is de geschreven versie van de film ‘Pay it forward’ waarover ik eerder al eens blogde. En dat laatste boek ging over een Nederlandse meid die in Mexico vermoord is. Ze lazen allebei niet heel erg lekker weg, maar wel uit gelezen!

Druppel 51: Word zwanger
Dit weet bijna iedereen inmiddels, maar da’s ook gelukt! Vandaag precies acht weken. Ja, dat hebben we dus best vroeg wereldkundig gemaakt. Maar in september hebben we besloten om te vertellen dat we hiermee bezig waren en sindsdien wordt er ongeveer elke dag gevraagd: Én én én?!?? Dat medeleven vinden we heel erg leuk en lief, maar dat maakte wel dat we nu niet anders konden dan na vijf weken al vertellen dat we positief getest hadden. Tenzij we weer zouden gaan liegen, maar dat was nou net wat we niet meer wilden… Hmm, waarom heb ik steeds het gevoel dat ik moet uitleggen waarom we het nu al vertellen??
Die zwangerschap is wel enigszins in strijd met een aantal andere challenges. En ik wil die worm in m’n buik echt niet als excuus gebruiken om ergens onderuit te komen, maar ik wil ook geen domme dingen doen. Dus mogelijk dat er dingen zijn die ik niet ga doen. Maar om Ellen Gervink’s woorden even te gebruiken: What the fuck! Ik ben ZWANGER!!!
Om me te behoeden voor onverantwoorde acties heeft Audrey trouwens beloofd dat ze voor elke opdracht die ik niet ga doen vanwege de zwangerschap € 10,- extra gaat doneren!

De opdrachten die het hele jaar doorlopen
Dit was afgelopen week de grootste challenge… Heel veel water drinken net voordat je een lange busreis gaat maken of het vliegtuig in moet. Niet ideaal. Een gepland vleesloos dagje liep in de soep doordat ik zonder nadenken een saucijsje naar binnen heb gewerkt op Schiphol (dat heb ik inmiddels trouwens wel weer goed gemaakt). Tot overmaat van ramp leek er in heel Aqaba geen fruitkraam te vinden, maar dat heb ik slim (al zeg ik het zelf) opgelost met smoothies in een juicebar.
Maar ik moet er dus nog even inkomen… Ik hoop dat dit vooral door de vakantie komt en me dit makkelijker afgaat als ik gewoon aan het werk ben.
Er liepen ook dingen wél op rolletjes. Zo heb ik er elke dag aan gedacht om zuslief en m’n eigenste moedertje te whappen. En heb ik braaf (maar klagend en met tegenzin) geplankt. En uiteraard elke dag een six word story geschreven. Ik heb ontdekt dat ik het ook niet zo van mijn six word skills moet hebben…   ;-)

2014-12-31 12.00.43 2015-01-03 13.02.23 2015-01-03 14.08.57

 

 

 

 

plank jordanie

 

 

Maar na een halve eerste week dus al 4 afgeronde opdrachten! Dat maakt dat ik op deze allereerste payday € 20,- mag gaan lappen!
Ik zet de teller in de sidebar op nul en ga vanaf nu alleen het bedrag noemen dat ik daadwerkelijk mag innen omdat ik opdrachten gehaald heb.

Comments are closed.