Week 40: Waar staan we?

Nog maar 3 maanden en dan zit het er op, mijn 52 Druppels Challenge. Bij deze maar weer eens een update van de opdrachten…

Druppel 6: Klaag drie dagen lang helemaal nergens over / Druppel 30: Zeg een week lang niks negatiefs over andere mensen
Aan beide druppels ben ik al een paar keer begonnen, maar het lukt me gewoon niet. Ik schaam me dood, maar het gaat telkens binnen een halve dag al weer mis. Ik ben wel heel streng. Of eigenlijk moet ik zeggen dat mijn collega’s heel streng voor me zijn. Als ik zeg dat ik slecht geslapen heb, dan vinden zij het al mislukt. Naja… Misschien is dat ook gewoon klagen…
Ik vraag me nou wel steeds af of ik nou echt zo’n onmeunige negatieveling ben, of dat dat wel gewoon iets menselijks is :-/

Druppel 17: Ga 12 keer op de fiets naar je werk
Dit is ook zo’n druppel waar ik steeds tegen aan blijf hikken. Ik moet nog twee keer met de fiets, maar heb elke dag weer een ander smoesje waarom dat vandaag even niet zo handig is. Ondertussen wordt het steeds kouder en ga ik er steeds meer tegenop zien. Maar het komt goed. Beloofd.

Druppel 36: Schrijf elke dag een ‘six word story’ over die dag en blog deze wekelijks
Ik liep al twee weken achter met de six word stories. En afgelopen week was op mijn werk zo ontzettend druk dat het er weer niet van is gekomen. En eigenlijk is het wel zo eerlijk om maar gewoon toe te geven dat deze opdracht gefaald is. Ik betaal hiervoor dus het boetebedrag…

Druppel 37: Verstuur 12 keer een kaartje via Postcrossing
Inmiddels heb ik 12 kaartjes verstuurd en dit blijf ik ook wel zo af en toe doen. Voor ieder verstuurd kaartje krijg je zelf een paar weken later ook weer een kaartje in de bus van iemand op de wereld. Zo leuk!

postcrossing

Druppel 50: Leg jezelf 12 keer een week op waarin je niks koopt
Dit is nog geen enkele week écht gelukt. Bij het omschrijven van mijn opdrachten heb ik hier gewoon niet goed genoeg over nagedacht. Ik tank wel gewoon mijn auto, ik doe wel boodschappen en ik neem ook elektra, water en gas af… Eigenlijk is dat ook kopen. Dus ook voor deze opdracht ga ik ook het boetebedrag betalen.

Druppel 51: Word zwanger
Ook nog niet gelukt. Of eigenlijk al heel vaak gelukt, maar het blijft steeds niet zitten. En we proberen het nu al zóóóó lang dat ik er niet meer heel veel vertrouwen in heb dat het voor het einde van het jaar wel gaat lukken…
Maar bij deze Druppel voelt dat helemaal niet als falen. Alles wat ik zelf kan doen heb ik wel gedaan en de rest ligt buiten mijn invloed.

Druppel 52: Maak een nieuwe lijst met 52 doelen voor 2016
De challenge en het bijbehorende bloggen zijn één van de leukere dingen van dit jaar. Met bloggen blijf ik sowieso doorgaan, maar ik weet bijna zeker dat ik ook nog wel een jaartje door ga met druppelen. Ik ga waarschijnlijk niet meer heel actief sponsoren werven, ik ga beter nadenken over de opdrachten en hoe ik deze ga formuleren, maar ik blijf mezelf wel die opdrachten opleggen. Enerzijds omdat dat voor mij een stok achter de deur is (ook voor de leuke dingen), maar ook om met mijn eigen bijdragen de scholing van Genzab te kunnen blijven waarborgen.

Kortom, voorlopig zijn jullie nog niet van me af!

Ben je benieuwd naar de status van alle andere opdrachten? Klik dan hier.

Comments are closed.