Week 35: Ruzie met de burgemeester?

‘Wanneer ga je eigenlijk met Ellen buiten slapen?’ vraagt zus Audrey tijdens een warme zomeravond op het terras. Voor Druppel 44 moet ik een nacht in de open lucht slapen en tijdens onze nieuwjaarsduik heeft Ellen Huttenhuis beloofd om die nacht bij me te komen liggen. Ik zeg Audrey dat we daar nog geen datum voor hebben afgesproken en bedenk me tegelijkertijd dat we daar niet meer te lang mee moeten wachten in verband met het weer.

We denken even na over een geschikt plekje… Het kerkplein? Aan de Dinkel in het Lutterzand? De Appelhof? Ergens in een weiland? In de minuten die daarop volgen gebeurt er van alles in mijn hoofd. Er ontstaat een complete mini open lucht camping midden in het dorp met een zwembadje, windschermen, citronella kaarsjes, badmintonrackets, plastic bekertjes, toiletrollen, zaklantaarns, een waslijntje en klapstoeltjes. En Ellen en ik dan in ons campingtenue op een éénpitje knakworstjes maken. Hiieeehaaaaa!! Dit wordt mooi!

Binnen drie minuten is het hele idee volledig uitgewerkt en heb ik Ellen via Whatsapp al op de hoogte gebracht van mijn geweldige plannen! Dit geet deur! Hoplááááááá!!! Ik kom pas weer terug op aarde als ik Audrey hoor mopperen dat ik weer es in mijn eigen wereldje ben gekropen en niet meer hoor wat ze zegt. Oh ja.

In de drie minuten dáárna komen die verdomde beren mijn kop binnen stormen… Want waar gaan we dan naar toilet? En stel nou dat er engerds rondlopen ‘s nachts? En wat dan als het regent? En mag dat allemaal zomaar van de gemeente of de politie of weet ik veel welke instantie hier nou weer regeltjes voor heeft verzonnen?
Bléééégghhh, ik ben al weer helemaal klaar met mijn ondoordachte plan als ik de volgende morgen een berichtje terug krijg.

Ellen vindt het een fantastisch plan en heeft wel zin in een beetje lol trappen! Ooohh, dit enthousiasme zorgt weer voor een omslag! Meteen ben ik terug in mijn hangmat op onze eigen ééndags-camping! Met witte sokken in badslippers! Met een badlaken om mijn nek! En met een toiletrol onder mijn arm! Jáááááhhhh!!
En het ergste wat ons kan gebeuren is dat we zeiknat regenen, omgelegd worden door een of andere griezel en we ruzie krijgen met de burgemeester…

Maar hey… Dan hebben we wel lol gehad!
En die burgemeester van ons, die is misschien zelf ook wel in voor een lolletje…? Toch meneer Sijbom? U bent van harte welkom op onze mini camping op 11 september! Zorgen wij voor een blikje bier!

Die beren hè… Die gaan we gewoon uitnodigen!   ;-)

Comments are closed.