Week 30: Nuchtere Tessa bij een medium

Een paar weken geleden had ik het al aangekondigd. Ik zou naar een medium gaan. Ja ikke! Geheel tegen mijn natuur in had ik me met mijn nuchtere boerenverstand aangemeld voor deze ver-van-mijn-bed show. Ik was nieuwsgierig naar die gekkigheid, dus had ik dit als één van mijn 52 opdrachten gemaakt.

Dit wordt lachen
Afgelopen donderdag was het zover. Met een (naar eigen mening) gezonde overdosis scepsis ging ik op pad. In de auto onderweg naar die zweefteef heb ik al een grote grijns op m’n smoel.
Dit wordt lachen, dat kan niet anders. Ik ga lekker bijdehand doen en slimme vragen stellen. Dan valt ze lekker door de mand. Ja mooi man! En als ik terug ben dan ga ik een hilarisch blogje schrijven over dat gekke mens met haar rare jurk en glazen bol. Ik had in mijn hoofd het hele blogje al klaar, want ik wist precies hoe dit zou gaan. We hadden al zo vaak in een deuk gelegen om die Char… Haha, leer mij dat volk kennen joh!

Een duister kapelletje
Iets na achten ben ik bij haar huis. Dat huis is trouwens wel heel normaal. Een man doet de deur open. Die man is trouwens ook wel normaal. Dan komt zijn vrouw naar beneden. Zij is niet het medium hoor. Nee, dit is gewoon een normale vrouw. Ze geeft me de hand en zegt dat ik wel even mee mag lopen. Aja, ze brengt vast naar één of ander duister kapelletje waar het medium dan met haar lange vuurrode haar op haar troon met paarse kussentjes op me zit te wachten.

De spijkerbroek
In een kamertje moet ik nog even wachten. Heel normaal kamertje trouwens. De normale vrouw begint een gesprekje en het is al gauw echt gezellig. Ineens vraagt ze me of ik in mijn jeugd misschien iets heftigs heb mee gemaakt. Huh? Wat gaat jou dat aan? Ineens realiseer ik me dat dit het medium moet zijn… Maar huuhhh??? Die spijkerbroek dan? En dat shirtje…? Dat blonde haar…??? Huh? Huuuuuhhh?!?!?!

Onder de indruk
Alle hilariteit is verdwenen… Een groot deel van mijn scepsis ook. Vanaf de eerste minuut hang ik aan haar lippen. Ze zegt zoveel dingen die ze niet kan weten, maar die als wilde gok wel erg toevallig zijn.
Naja, eerlijk gezegd heb ik niet zoveel zin om alles wat gezegd is op mijn blog te pleuren. Als je nieuwsgierig bent of haar telefoonnummer wilt, dan vraag je me maar.
Ik ben onder de indruk van deze avond, het blijft me flink bezig houden…

Nadenkertje
Het is al half twaalf als ik weer naar huis ga. Ze geeft me een A4-tje mee. Dit staat er op. Doe ermee wat je wilt…

Als ik blijf kijken
Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken
Zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken
Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven
Wat ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven
Wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen
Zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen
Wat mij altijd overkomt

Maar als ik mijn ogen sluit
En goed kijk naar binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En kan ik steeds opnieuw beginnen

Als je doet wat je altijd deed
Krijg je wat je altijd kreeg

Comments are closed.