Update week 17

Druppel 47: Lees 12 boeken
Al weer een hele tijd geleden was ik De Wereld Draait Door aan het kijken. Er zat een voor mij onbekende man. Hij vertelde over zijn boek waarin hij vertelt over zijn leven als profvoetballer. Hij praatte wat moeilijk en dat viel ook Matthijs van Nieuwkerk op. Als hij vraagt naar de reden breekt de onbekende man, hij vraagt of iemand in het publiek die hij kent het gesprek wil overnemen. Het verhaal dat volgt zorgt voor kippenvel.
Het blijkt Fernando Ricksen te zijn, die tijdens zijn carrière flink gebruik heeft gemaakt van de status en het salaris waar je als profvoetballer over beschikt. Misschien was het zelfs misbruik. Maar nu heeft hij ALS.
Het verhaal grijpt me zo aan dat ik een paar maanden geleden de beelden van zijn ontroerende afscheidswedstrijd opzoek op You Tube. Een brok in m’n keel. Fernando kruipt onder m’n vel.
Vorige week las ik zijn boek Vechtlust in één ruk helemaal uit.

fernando ricksen

Dat het geen lieverdje was, dat is snel duidelijk. Drank, drugs, vrouwen en vechtpartijen hielden hem meer bezig dan de trainingen. Ondanks zijn bizarre verhaal waarin hij alles doet wat God verboden heeft, krijg ik geen hekel aan hem, al zal dat ook zijn bedoeling zijn geweest tijdens het schrijven. Ik realiseer me dat er in ieder geval drie waarheden zijn. De waarheid van de schrijver, de waarheid van de lezer en de échte waarheid. En zojuist las ik dat zijn ex-vrouw ook een boek heeft geschreven, en daarmee komt er waarschijnlijk nog een waarheid bij…

Druppel 43: Geef 6 keer een fooi aan de vrouw bij de Vijfhoek van de daklozenkrant
Deze opdracht heb ik afgerond. Inmiddels staat trouwens wel weer die ene vrouw er. Die vrouw die de aanleiding was van deze opdracht. En omdat ook zij onder m’n velletje is gekropen, zal ik haar het komende jaar zo nu en dan nog wel wat eurootjes toe blijven stoppen.

Goede daad nummer 13
Ik kwam ineens tot de schokkende ontdekking dat ik al in geen weken meer een goede daad heb verricht. Als ik mezelf dat niet heel bewust ‘verplicht’ dan is dat blijkbaar toch teveel gevraagd of zo… Bijna te gênant om toe te geven, maar het is wel zo.
En om mezelf vervolgens een goed gevoel aan te praten verzon ik dat het avondje theater waarop ik mijn schoonzusje Karen had getrakteerd ook wel een goede daad was. Maar dat sloeg natuurlijk helemaal nergens op, want dat had ik sowieso wel gedaan… Ik wil juist bewust dingen doen die ik anders niet zo snel zou doen. Dus dat avondje theater ga ik niet meetellen.

Om mijn goede daden projectje niet te laten versloffen wilde ik een kaartje sturen naar de zieke 2-jarige Madelief die vecht tegen kanker.

madelief1

Maar toen ik haar naam ging googelen kwam ik terecht op haar website. Ze heeft al héééééél veel kaartjes gekregen en dus bedacht ik dat het misschien zinvoller was om een SMS-je te sturen waarmee je € 2,- doneert voor haar behandeling tegen een neuroblastoom. Mja, beetje makkelijk vanaf gemaakt dit keer… Maar als iedereen zich er zo makkelijk vanaf maakt kan Madelief wel mooi naar Amerika!

Screenshot_2015-04-26-18-13-45     madelief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede daad nummer 14
Vanmiddag ook een hele leuke goede daad gedaan! Mijn vriendin Brendy werkt op De Losserhof met gehandicapte kinderen. Ik heb foto’s gemaakt van alle kinderen, die ze straks kunnen ophangen in hun huis op De Losserhof! Ik kan de foto’s hier helaas niet laten zien, maar we hebben een hele leuke middag gehad!

Payday
Weer een opdracht afgerond en dus is de tussenstand weer een beetje opgelopen!

tussenstand

Comments are closed.