Update week 7

Weer een week voorbij. De zevende al! En er is nog geen moment geweest dat ik baalde van de challenge, of van het ‘moeten’ schrijven van de blogjes. Sterker nog, het gééft meer energie dan dat het vraagt. Wel zijn er een paar opdrachten waarvan ik steeds meer begin te denken: ‘Ooohh gottegottegot!’

Druppel 50: Leg jezelf 12 keer een week op waarin je niks koopt
Dit is er zo eentje… Bij het formuleren van de opdracht heb ik namelijk niet heel goed nagedacht. Ik bedoelde namelijk dat ik geen dingen koop die ik niet écht nodig hebt, want het zou wel leuk zijn als we gewoon kunnen blijven eten en zo…
Maar goed, dan had ik maar beter na moeten denken. Gelukkig heb ik nergens neer gezet dat ik niet in het voren dingen mag gaan kopen. Dus voordat ik zo’n week begin zorg ik gewoon dat de koelkast vol is, net als de tank van de auto. Volgens mij moet het dan lukken. Vorige week zaterdag wilde ik een niks-kopen-weekje gaan beginnen, maar ik bedacht me dat ik dan tijdens de carnaval ook geen bier mocht kopen. Kortom… Wederom uitstelgedrag! Komende week gaat het ook niet, want we gaan zaterdag met vriendinnen een dagje weg en tja… Je weet wel hoe dat dan gaat… Oeh, de stress slaat toe!

Druppel 6: Klaag 3 dagen helemaal nergens over
Okeej, dit vind ik wel een mooie voor volgende week. Ik ga Rosenmontag heel hard mijn best doen om al mijn favoriete klaagonderwerpen mijn brein uit te werken en dan ga ik dinsdag, woensdag en donderdag niet klagen. Tenminste… Da’s de bedoeling! Jullie mogen me er aan houden, elke keer als iemand me betrapt op klagen beginnen de drie dagen opnieuw. Om jullie (en mezelf) er aan te herinneren zal ik deze dagen dit bordje op m’n kleren spelden.

2015-02-15 14.04.45

Druppel 37: Verstuur 12 keer een kaartje via Postcrossing
Afgelopen week heb ik de eerste vijf kaartjes verstuurd naar willekeurige adressen verspreid over de hele wereld. Er zijn kaartjes onderweg naar Rusland, Finland, Duitsland, Tsjechië en naar de USA. Als zij het kaartje ontvangen hebben krijg ik een berichtje van ze en registreren ze mijn kaartjes via de website van Postcrossing. Vervolgens krijgen vijf anderen op de wereld mijn adres en vallen er weer kaartjes in mijn bus!

kaart postcrossing

postcrossing1

De sponsoractie
Ook deze week was er weer zo’n momentje dat me heel veel deed. Afgelopen woensdagochtend opende ik na een tweedaagse training mijn mailbox en zag ik dat er een donatie van € 50,- was gedaan door een Wilma Roerink uit Druten. Maar ik ken helemaal geen Wilma uit Druten… Dacht ik… Maar natuurlijk ken ik wel een Wilma uit Druten! Het was de Wilma van de training! Eén van mijn medecursisten. Het ontroerde me echt dat ze de moeite had genomen om mijn website op te zoeken en vervolgens besloot om mijn actie te gaan sponsoren. Daar komt nog bij dat Wilma zich naast haar baan vrijwillig inzet om het mooie werk van Amnesty te ondersteunen. Wereldwijf die Wilma!

Six word stories
Voor elke dag van 2015 schrijf ik een six word story. Een mini verhaaltje over iets wat er die dag voorvalt. Hieronder de six word stories van afgelopen week. Wil je ze allemaal lezen ga dan naar de pagina 365 six word stories.

zondag 15-02-2015 Vrijheid van meningsuiting leek zo mooi…
zaterdag 14-02-2015 Douwe de Vries: Wat ’n leukerd!
vrijdag 13-02-2015 Weet je jongens!? Het is vriiiijjjjjdag!
donderdag 12-02-2015 Pakje aan, pruikje op, pilsje in
woensdag 11-02-2015 Hellehondsdagen 2015 krijgen steeds meer vorm
dinsdag 10-02-2015 File: Cursus geeft nog geen resultaat
maandag 09-02-2015 Cursus ‘Niet over de rooie raken’

Payday
Ook deze week geen afgeronde opdrachten, dus wederom geen bijdrage in de spaarpot…

Comments are closed.