Update week 6

Afscheid Marjan
Zoals ik al eerder schreef hebben we vorige week afscheid genomen van collega Marjan. En zij wilde graag haar afscheidscadeau doneren aan de 52 Druppels. Dus kregen alle collega’s een mailtje met het verzoek om geen cadeautjes te geven, maar geld.
Afgelopen maandag kwam Marjan haar cadeau bij me langs brengen op kantoor. Ik weet wel dat die centen niet voor mij zijn, maar toch voelen dit soort dingen steeds ongemakkelijk. Na een vluchtige blik in het doosje wist ik dat het om heel veel geld ging en ik stelde nog voor om het te delen, zodat ze zelf ook nog iets leuks kon gaan doen.
Maar ze moest er niks van weten. Ze zei: ‘Ik heb alles al, een nest met prachtige kinderen’. Hoe mooi is dat!2015-02-08 11.06.11Ondertussen heb ik het geld natuurlijk wel geteld, het gaat om € 111,75!! Wooowww!! En dat komt bovenop de € 15,- die ze eerder al gedoneerd had!
Nou weet ik dat Marjan haar vrije tijd niet besteedt aan de computer, en dit blogje nooit zal lezen. Het heeft dan ook geen enkele zin om haar online een bos veren tussen d’r billen te steken, maar ik doe het toch! Marjan, wat ben je een onmeunig mooi mens!

Druppel 11: Eet gemiddeld elke week twee dagen geen vlees
Het wordt me pijnlijk duidelijk dat ik een hardnekkige carnivoor ben. Er zijn twee dagen in de week dat ik geen vlees mag eten. Oh nee, dan WIL ik geen vlees eten… Kijk, daar gaat het al mis hè! Het voelt echt als moeten. Een Wiener zonder schnitzel is het toch net niet hè… Daar komt bij dat de chefkok in mij ver te zoeken is en mijn vegetarische maaltijden zich vooralsnog beperken tot het opwarmen van een blik boontjes, of het smeren van een boterham met kaas. Mocht ik echt een keer een culinaire uitspatting hebben dan bak ik een ei. Ja ja!
Het creatieve duiveltje in mij begon zich eind januari af te vragen waarom ik niet gewoon vis ga eten op die dagen… Vis had ik namelijk niet heel nadrukkelijk genoemd in de formulering van de opdracht. Hmmm, ik zag mogelijkheden… Maar dat voelt toch een beetje als fraude. Want vis is gewoon het vlees van een vis… Dan zou ik ook wel kip kunnen gaan eten.
Nee, ik ga mezelf maar niet voor de gek houden en flikker vanavond gewoon weer een blik boontjes in de pan. Of misschien doe ik eens gek… Dan doe ‘k worteltjes of zo! ;-)

Druppel 24: Laat andere mensen een opdracht bedenken, en kies er hier één uit
Er is nog één druppel waarbij nog geen opdracht is ingevuld. Deze ga ik namelijk niet zelf verzinnen, maar dat mogen jullie doen. Ik heb al een paar voorstellen gehad, maar ik ga nog even door met verzamelen, ik ben namelijk ook heel benieuwd naar jullie ideeën. Dus weet je iets moois, spannends of grappigs, laat het me dan vooral weten…! Ik zal jullie in een van de komende blogjes laten weten welke voorstellen er binnen zijn gekomen en welke opdracht ik ga uitvoeren.

Payday
Deze week geen afgeronde opdrachten. Dus ook geen bijdrage voor in het spaarpotje. Maar met de donatie van Marjan staat de teller nu al op € 437,25!!

Comments are closed.