Update week 5

De sponsoractie
Ik weet niet of jullie nog af en toe de pagina met de opbrengsten checken? Of eigenlijk moet ik zeggen met de verwachtte opbrengsten, want alles is afhankelijk van het halen of falen van de opdrachten. Maar da’s wel de moeite waard hoor! Want hoewel het bedrag niet meer zo hard oploopt als in de eerste weken, blijven er toch steeds donaties binnen druppelen!
Zo kreeg ik vijf minuten nadat ik afgelopen woensdag de blog over Genzab publiceerde een berichtje van Marjo Pouwels dat ze haar sponsorbedrag met € 16,- wilde verhogen. Een extra maandje school voor Genzab!
En afgelopen donderdag hadden we een afscheidsetentje van collega Marjan Stroot. Zij doneert haar volledige afscheidscadeau aan mijn actie!!! Uiteraard laat ik jullie nog weten wat het heeft opgeleverd. En zo zijn er nog veel meer hartverwarmende voorbeelden, het doet me zoveel! Via de pagina met sponsoren kun je zien wie mijn actie financieel ondersteunen.

SponsorKliks
Ook het bedrag dat SponsorKliks oplevert begint nu serieuze vormen aan te nemen… Als alle commissies die nog in behandeling zijn worden goedgekeurd, gaat het om een bedrag van al meer dan € 100,-!!!
En dat kan echt zoveel meer worden als het voor iedereen een gewoonte wordt om via de link aan de rechterkant van mijn website naar de webshop te gaan als je online wilt gaan winkelen. Het kost jou geen cent meer (hooguit twee extra muisklikken moeite), maar het levert wel geld op voor mijn actie! Het is uiteraard anoniem, ik zie geen namen en weet dus nooit wie er een bestelling heeft gedaan en daarmee gesponsord heeft… Alle bekende online winkels staan ertussen: Zalando, Bol.com, Wehkamp, Bonprix en nog veel meer. Wat ook veel oplevert zijn hotelovernachtingen via bijvoorbeeld Booking.com of het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement. Maar je kunt ook eten bestellen, foto’s laten afdrukken, inkt voor de printer bestellen, er staan drogisterijen tussen en elektronicazaken. Eigenlijk vrijwel alles wat je je maar kunt bedenken. Dus denk bij alle volgende online bestellingen even aan Genzab!

licht_200_200

Druppel 27: Maak in de sneeuw een sneeuwengeltje
Op de ochtend van de nieuwjaarsduik kwam ik uit bed, zag sneeuw en dacht: ‘NEEEEEEEEEHHHH!!!!’ Aan dat sneeuwengeltje dacht ik door mijn doodsangst voor de Dinkel allang niet meer. Een beetje jammer, want in ons landje weet je het maar nooit hoe lang je moet wachten op een nieuw laagje sneeuw, maar gelukkig kreeg ik al snel een herkansing.
Vorige week zaterdag kwam ik uit bed, zag sneeuw en dacht: ‘JAAAAAAAAAHHHH!!!!’ Let’s make a sneeuwengeltje!! Dat beetje kou dat ik ervoor moest trotseren was een eitje, ik had immers al voor koudere vuren gestaan ;-)
Audrey werd opgetrommeld voor het bewijsmateriaal… Stiekem lag ik vervolgens alsnog wel een beetje te piepen hoor: ‘Auw, anmaak’n met die foto! Mijn kont wordt nat!’ Maar het is gelukt! En voor een beginneling is het best een schier engeltje geworden toch?!

2015-01-24 10.19.18     2015-01-24 10.19.37

Druppel 36: Schrijf elke dag een ‘six word story’ over die dag en blog deze wekelijks
Hoewel me dit echt moeite kost, lukt het me toch om voor mijn dagboek elke week weer 7 miniverhaaltjes uit m’n pen te persen. Naja, meestal uit m’n toetsenbord, maar dat klinkt minder gemutlich. Je kunt ze lezen op de pagina 365 six word stories.

Druppel 39: Trakteer 6 keer iemand op een lunch / etentje
Ook een leuke opdracht! En afgelopen week heb ik de eerste lunch af kunnen vinken. Ik heb mijn collega Medy getrakteerd op een lunch in de middagpauze. Gewoon, omdat ze dat verdient!

Druppel 47: Lees 12 boeken
Tijdens mijn reizen kom ik regelmatig op plekken die druipen van de religie. Omdat ik daar maar weinig kaas van gegeten heb neem ik me elke keer voor om de Bijbel een keer te gaan lezen.
En de opdracht om 12 boeken te gaan lezen is een mooie aanleiding om het maar eens echt te gaan doen.
Ooit heb ik al eerder een poging gedaan en begon ik in de Nederlandse Statenbijbel. Pfffff… Geen doorkomen aan! Zo gauw ik dingen lees als ‘in den beginne’ ben ik d’r al rap weer klaar mee.
Ben dus op zoek naar een leesbare versie. Ik weet dat er nu een ‘Bijbel in Gewone Taal’ bestaat, maar die is mij nog steeds te taai (maar ik vind Utopia stiekem ook best leuk, dus wellicht zegt dat meer over mij dan over dat boek).
Ik wil gewoon de verhalen een beetje kennen van Mozes in z’n mandje, Judas, Johannes de Doper, Noach met z’n Ark en Harry Potter. Of heeft die er niks mee te maken? ;-)
Heeft er iemand een goede tip?! Let me know! Het mag trouwens ook wel een Kinderbijbel zijn… Want het grote mensen Journaal snap ik ook altijd alleen maar als ik tussendoor ook af en toe het Jeugdjournaal volg. Haha, tegen niemand zeggen hoor!

Die Boko Haram bijvoorbeeld hé… Daar dacht ik een tijdje geleden nog van: ‘Wie is die knakker eigenlijk precies?’. Nou blijkt dat überhaupt geen knakker te zijn, maar dat duurde even voordat ik dat door had. Ik ging het antwoord namelijk tegen beter weten in zoeken in bij de NOS…
Daar lees ik dan dat de Nigeriaanse staat verzwakt is en dat onverschilligheid en incompetentie hierbij een grote rol spelen. En dat de Soennitische terreurbeweging een kalifaat heeft uitgeroepen. En dat een kalifaat een Islamitische staat is die geleid wordt door een kalief. En dat het Ecowas bezig is met het vormen van een interventiemacht… Naja, dat soort dingen… Kan aan mij liggen hoor, maar ik snap daar echt geen zak van…
Maar bij het Jeugdjournaal lees ik dat Boko Haram een groep mannen is die denken dat ze de baas zijn in Nigeria en dat ze iedereen vermoorden die anders denken dan zij. Kijk! Daar kan ik meer mee…  ;-)

Payday
Voor mij was het weer payday. Want met het concreet maken van het goede doel en het maken van het sneeuwengeltje mag ik deze week € 10,- in de spaarpot stoppen!

Comments are closed.