Update week 4

En het is al weer weekend! Ik realiseer me steeds meer dat dit jaar voorbij gaat vliegen. En dat ik niet het door mij veel toegepaste vooruitschuif principe moet gaan hanteren voor mijn opdrachten. ‘K Mot aan de bak!
Maar nu eerst het verslag van afgelopen week. De blog van de nieuwjaarsduik gaf een recordaantal bezoekers op de website. Op één dag werd deze 365 keer bekeken! Drie-hon-derd-vij-ven-zes-tig!!!
Nou vermoed ik dat dat vooral was vanwege mijn afgetrainde buikje, maar ik moet jullie teleurstellen… Die was niet echt! Maar onder dat wasbordje zat nog véél meer moois verstopt. Jup, met de nadruk op veel   ;-)
Week 4 was ook de week waarin de eerste opdracht gefaald is… Zeunt!

Druppel 47: Lees 12 boeken
Tijdens de jaarwisseling waren we in Jordanië en daar hebben we uiteraard Petra bezocht. Een stad die rond het begin van de jaartelling is ontstaan. Deze stad ligt in een kloof in de bergen en is vrijwel helemaal uit de rotsen uitgehakt. Toen we daar rondliepen vertelde ik Stephan over een boek dat ik heel lang geleden eens gelezen had over een westerse vrouw (ik dacht toen nog dat ze Nederlands was) die tijdens een vakantie verliefd werd op een bedoeïen en vervolgens bij hem in een grot in de buurt van Petra is gaan wonen.
boekjordanieEn ik heb het nog niet verteld of ik zie een poster met de kaft van dat boek hangen! We staan er even voor te kijken en dan komt er een man bij ons staan die vertelt dat de vrouw uit het boek er ook is en wijst naar de overkant. Huh? Echt?!!! In ongeloof sta ik nog wat te sputteren en dan lopen we naar d’r toe. Ze is het inderdaad! Ze vindt het erg leuk dat ik haar boek ken en vertelt over haar leven vanaf het moment waar het boek stopte. Ze komt overigens uit Nieuw Zeeland, maar heeft wel Nederlandse ouders. Aan het einde van het boek kwam er helaas ook een einde aan het leven van haar man. Ze vertelt dat ze daarna vier jaar terug is geweest naar Nieuw Zeeland, maar uiteindelijk toch weer in Jordanië is gaan wonen, nu in een gewoon huis.
In neem me ter plekke voor om het boek nog een keer te gaan lezen en daar ben ik inmiddels mee begonnen! Als je nieuwsgierig bent mag je het uiteraard van me lenen… Als ik ‘m weer uit heb tenminste ;-)

Druppel 10: Stuur elke dag minimaal 1 berichtje in de groepsapp met mama en Audrey
Mja, dat was hem dan… Mislukt! Afgelopen week kwam Stef een keer ‘s nachts om 1:30 uur thuis en daar werd ik wakker van. En ineens drong door… Shiiiittttt!!! Vergeten te berichten vandaag! Anderhalf uur te laat… Jammuh!

Druppel 9: Volg een creatieve workshop
Dit is nou zo’n opdracht waar ik echt zin in heb! En omdat ik het principe van ‘het lekkerste voor het laatst bewaren’ echt überstom vind, wil ik hier snel wat mee gaan doen!
Maar er zijn zoveel dingen die ik leuk vind, dat ik van gekkigheid niet meer weet wat ik nou moet gaan doen. Wil wel ‘iets met schrijven’ gaan doen, of een schilderworkshop. Thijs’ moeder heeft eens hele mooie beelden gemaakt van Afrikaanse vrouwen en sindsdien wil ik ook kleien. Op internet vond ik nog een online workshop voor het maken van een hele grote kurken wereldkaart, gaaf! Of van die hele grote dierenkoppen voor aan de muur die je met van dat kitscherige decopatch papier kunt beplakken, ook mooi! Of dat kan ook op een wereldbol bedenk ik me nu…! Naja, het komt er op neer dat ik alles wat ik zie ook wil… Gelukkig is het jaar nog lang en de mogelijkheden eindeloos!

luckies_wereldkaart_kurk     decopatch

Ik haal me wel vaker van dit soort dingen in m’n kop, tot grote ergernis van Stephan. Want binnen twee weken is ons huis onherkenbaar door alle zooi en ben ik strontchagrijnig omdat het allemaal niet wil zoals ik het wil. Daarbij heb ik steeds zijn hulp nodig en ben ik in die twee weken m’n nieuwe hobby al lang weer zat. Nog voordat het ene knutselwerkje is afgerond zit ik al weer tot over m’n oren in een nieuw projectje. Ik zie daar eerlijk gezegd nooit zo het probleem van, maar dat zorgt nog wel eens voor wat ‘wrijving’ om het even subtiel uit te drukken… Maar goed, nu is het een opdracht binnen de challenge, dus het móet! Rot voor je Stef!   :-P

Druppel 13: Geef 3 artikelen uit de wereldwinkel cadeau
Zoals jullie weten heb ik Oenny verloot onder alle likers, delers en reageerders op mijn berichtjes en is Annie de Cocq de gelukkige winnaar! Annie is de moeder van Wouter en Wouter was vroeger jáááááárenlang mijn beste vriendje. Uit eigen ervaring weet ik dus dat Oenny in een heel warm en gezellig nestje terecht komt. Tenminste… Totdat je de ruiten uit de achterdeur aan diggelen smijt… Haha! Weej ’t nog Wouter en Annie?   ;-)
Afgelopen dinsdag heb ik afscheid genomen van Oenny en hem bij zijn nieuwe baasje afgeleverd. Annie had hierbij de hele familie uitgenodigd om Oenny een warm welkom te geven. Ik denk dus dat er voor Oenny een mooie toekomst is weg gelegd bij zijn nieuwe familie.

Het innen van de donaties
Nu ik inmiddels aan aantal opdrachten voltooid heb krijg ik regelmatig de vraag van sponsoren hoe zij hun donatie voor deze betreffende opdrachten moeten betalen. Om in één keer voor iedereen duidelijkheid te geven heb ik hiervoor maar een extra pagina toegevoegd aan de website.

Comments are closed.