Update week 3

Al weer een week voorbij. En ik zou echt zoveel willen schrijven… Met name over het goede doel dat inmiddels echt concreet is, ik ben zo benieuwd naar jullie reactie daarop! Ik kom er heel snel op terug, maar er gebeurt nu even zoveel om me heen, dat ik het ook nu weer even bij het weekverslag laat…

Druppel 7: Doe 52 uur vrijwilligerswerk
Een groot deel van deze uren zal in de organisatie van ons dorpsfeest de Hellehondsdagen gaan zitten. In de eerste helft van het jaar en tijdens het feestweekend zelf zal deze opdracht vermoedelijk wel vol druppelen. We kunnen daarbij altijd organisatietalentjes, technische mannetjes, creatieve breinen en andere hulptroepen gebruiken. Dus lijkt het je leuk om te helpen, schroom dan niet!

Druppel 20: Koop 12 tweedehands kledingstukken voor Siem en Rinse
Vorige week donderdagavond ben ik samen met Brendy naar het tweedehands kledingwinkeltje van haar nicht Marie-José geweest. Die heeft de hele maand januari een actie waarbij ze alles voor twee euro verkoopt! En oons bin zuunig, dus we waren er als de kippen bij…   ;-)
En inmiddels is 3/12de deel van de opdracht ingelost. Een hele stoere spijkerbroek (die eigenlijk voor meisjes is), een jas (die veel te klein is, maar wel heel mooi) en een trui (die Siem over een jaar of vijf vast wel past)…   ;-)

IMG-20150109-WA0007   IMG-20150109-WA0003   IMG-20150109-WA0001

Druppel 19: Maak ergens in januari een nieuwjaarsduik in de Dinkel
Ergens in oktober, november, verzon ik deze challenge. Vermoedelijk op m’n ligbedje in de achtertuin, want de zon scheen, het was warm en de winter leek ver, heel ver weg. En Stef heeft echt wel zijn best gedaan om me te behoeden voor deze stoerdoenerij: ‘Denk nou es eerst goed na!’ Maar ach, dat nadenken altijd… De mooiste avonturen beginnen niet met nadenken!
2015-01-17 11.26.37Mja, en zo maak je je dus wat te doen… Want morgen mag ik in de Dinkel springen, op misschien wel de enige dag in het jaar dat het wil gaan sneeuwen en de Dinkel dieper is dan ooit… En nee, dat is echt niet stoer, want ik geef grif toe dat ik dit met de kennis van vandaag echt niet meer bedacht had. Voor Ingrid geldt waarschijnlijk hetzelfde, al jubelt zij op Facebook nog dapper om toeschouwers, de trut! ;-)
De grote held is Ellen Huttenhuis! Die springt ook! Niet omdat het moet! Maar omdat het kan! En ook zij heeft zich weer laten sponsoren voor Ethiopië! ECHT TOP!
En ik hou maar vast aan de gedachte, dat deze verschrikking na morgen gewoon een mooi avontuur is!

Oja, nog even terug naar die toeschouwers… Mocht je je in het hoofd halen om te komen kijken, focus je dan vooral op Ingrid   ;-)
Ik ben zo’n typje dat bij een verwarmd zwembad als eerst twintig minuten lang op de rand zit te piepen dat ik d’r niet door kan komen… Dus het kon morgen nog wel eens een lange, lange dag gaan worden.

De opdrachten die het hele jaar doorlopen
Ik merk dat dit me veel makkelijker af gaat nu ik gewoon weer werk. Ik giet ’s morgens meteen het eerste half liter water in mijn lijf, maak een smoothie en doe de plank. Ik zeg ‘hoi’ tegen mam en Audrey en dan ga ik naar m’n werk…   ;-) Al bijna op de automatische piloot.
Ook het douchen in zes minuten is echt een eitje, die had ik achteraf best ietsje strakker kunnen zetten… Wat nog iets minder op de automatische piloot gaat is het niet eten van vlees, daar moet ik echt goed bij nadenken om het niet te vergeten. En ook de six word stories zitten nog niet helemaal in mijn systeem. Elke dag scroll ik dus maar even m’n 52 druppels even door om te voorkomen dat ik niets vergeet…

Elk voordeel hep z’n nadeel (en andersom…)
Ik was dus ziek zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen… En dat was nie zo fijn nie, maaaarrr… Ik heb wel meteen mijn sap- en smoothiedag (druppel 46) van januari gehaald. Ik bleef met het grootste gemak van het vlees af (druppel 11). Ennnnn… Mijn pyjama is twee dagen lang niet uit geweest (druppel 29)! Oké oké, ik zal niet flauw doen en die laatste niet afvinken… Ik beloof jullie bij deze dat ik met mijn pyjama aan in ieder geval de deur uit zal gaan.

Payday 3
Geen enkele opdracht echt afgerond de afgelopen week, dus geen bijdrage voor in de spaarpot vandaag. Jammuh!

Comments are closed.