Update week 19

Pas nu ik iedere week heel bewust schrijf dat er weer al een week voorbij is, realiseer ik me telkens hoe enorm snel de weken voorbij vliegen. Niet normaal zeg!
Vorige week schreef ik al dat ik een aantal opdrachten had afgerond, maar vanwege mijn blog over die kleine jongen in Nepal leken mijn opdrachten ineens niet meer zo belangrijk. Bij deze dus eigenlijk de update van week 18 en week 19.

Druppel 14:   Zet 3 dingen op Marktplaats en doe de opbrengst in de spaarpot
Na een opruimactie van de bijkeuken wilden we wat spulletjes op Marktplaats verkopen. Echter al voordat we zover waren gekomen besloot schoonmoeder Marja om een aantal van deze spulletjes over te nemen en daarmee Genzab te sponsoren. Namens Genzab: Dankjewel Marja!

Druppel 20:   Koop 12 tweedehands kledingstukken voor Siem en Rinse
Op Koningsdag kocht ik op de Vrijmarkt in Oldenzaal zoveel tweedehands kinderkleertjes voor Siem en Rinse dat de opdracht daarmee helemaal afgerond is en de jongens er voor het eerst in hun leven een beetje fatsoenlijk bij lopen.

Druppel 34:   Neem een maand lang geen enkel plastic tasje aan
Op één van de laatste dagen van maart verpestte ik mijn opdracht om de hele maand maart geen plastic tasjes aan te nemen, waardoor ik het in de maand april opnieuw mocht gaan doen. En met vlag en wimpel geslaagd! Wanneer je er gewoon voor zorgt dat je altijd zo’n nylon tasje bij je hebt kan dat echt enorm veel tasjes schelen. En het kost echt geen moeite. Ik ga hier dan ook gewoon mee door. Alleen als jullie me dan nog ergens betrappen met een plastic tasje heeft dat geen financiële consequenties meer voor alle sponsorbijdragen   ;-)

Goede daad nummer 16
De afgelopen jaren heb ik heel veel plekken uit de 2e Wereld Oorlog bezocht. En zo nu en dan is er weer zo’n periode dat mijn gedachten steeds weer afdwalen naar Normandië, Auschwitz, Dachau, Oradour, Bergen Belsen of de Ardennen. In ieder geval gebeurt dat altijd in de eerste week van mei, logisch ook. Gelukkig wordt er nog ieder jaar zoveel aandacht aan besteed dat je er niet omheen kunt. Al zou je dat willen. Voor mijn 52 goede daden bracht ik op 4 mei rozen naar de vijf oorlogsgraven op het kerkhof van De Lutte. Goed om te zien dat ik niet de enige was die dat deed!

dodenherdenking 1 dodenherdenking 2

Mensen in beweging
En ik weet dat ik het al vaker gezegd heb, maar het allerleukste van deze challenge is het feit dat het ook andere mensen in beweging zet! Zo heeft mijn schoonzusje Anneloes besloten om zich aan te melden bij Post voor Kanjers. Een mooi initiatief van Simone die bedacht dat het erg leuk zou zijn als zieke kinderen zo nu en dan een kaartje zouden ontvangen.
Anneloes gaat nu iedere twee weken een zelfgemaakt kaartje sturen naar een ziek kindje ergens in een ziekenhuis. Mooi hè!

Daarnaast kreeg ik afgelopen week een berichtje van een ‘collega blogger’ die spontaan besloten heeft om mijn challenge te sponsoren én een hele blog aan mijn actie te wijden! Top! Op haar website Schrijven aan de keukentafel kunnen jullie haar blog vinden. Joolzz, dankjewel voor je sponsoring én de extra aandacht voor het goede doel!

Bedankje van de Losserhof
Op Koningsdag ging ik voor één van mijn goede daden naar de Losserhof om een groepje gehandicapte kinderen te fotograferen. Met die foto’s kunnen ze nu hun huisje pimpen en hun moeders blij maken met moederdag. Gister kwam Brendy me een bedankje brengen namens de kinderen. Kijk nou hoe leuk! En allemaal zelfgemaakt!

losserhof 1 losserhof 2

Payday
Voor het innen van de sponsorbijdrage van Joolzz moet ik eerst nog de opdrachten halen, maar de verkoop van de Marktplaats spulletjes is het totaalbedrag deze week toch weer opgelopen!

tussenstand

Comments are closed.