Update week 14

Ik was helemaal klaar met die paars met oranje winterjas die mijn website nog steeds aan had. Dus gisteren heb ik hem klaar gemaakt voor de lente. Ik wou eigenlijk niet roze, want da’s zo zeut… Maar ik word gewoon blij van roze! En tadááááá, de zon gaat er zelfs van schijnen!
Ik weet trouwens heus wel dat het volgens het boekje eigenlijk ‘ik wilde’ in plaats van ‘ik wou’ moet zijn, maar ik ben in een tegendraadse bui…   ;-)

DIY voor goede daad nummer 11
Tegenwoordig is het helemaal hip om te DIY-en. Of de verwerkwoording van dat woord wel bestaat weet ik eigenlijk niet. En over het woord verwerkwoording heb ik ook zo mijn twijfels. Maar dat terzijde.
DIY betekent Do It Yourself. Jup! Zelluf doen! Nee, da’s inderdaad niks nieuws, maar sinds iemand er zo’n coole term voor heeft bedacht is het echt een hype geworden! Het internet staan er vol mee. En het zou beter voor me zijn dat ik dat soort websites niet zou lezen, want alles wat ik zie wil ik dan zelf ook. En ik heb al zo weinig te doen…
Maar ik wist me steeds redelijk in te houden, totdat ik een heel leuk projectje op de blog van Lisanne tegen kwam. Zelfgemaakte bloempotjes. Er zat een hele uitgebreide omschrijving bij. Hierin stond uitgelegd waar je de potjes kunt kopen, met welke kwasten je de verf aan kunt brengen. Dat je plakbandjes in de lengterichting drie keer door moet knippen en deze met uiterste precisie kruislings over het potje heen plakt, zodat er gaatjes ontstaan waar je bloemetjes in kunt prikken. Superleuk! En helemaal niet zo heel veel werk. Maar voor mij nog steeds te veel werk. Dus ik heb het even op de Tessa manier gedaan. Hè hè… Bij deze mijn uitgebreide werkomschrijving: Je pakt een potje en ramt met een priem wat gaten in het deksel. Klaar!
Als ik het opnieuw moest doen zou ik het overigens wel iets minder lomp aanpakken, want onze keukentafel is nu ook naar de haaien…

keukentafel

Uiteraard sloeg ik compleet door en staat nu ons hele huis vol met die potjes. Ennn… Ik heb er eentje bij Audrey langs gebracht, waarmee ik goede daad nummer 11 heb ingelost!

lente1 lente2 lente3

Goede daad nummer 12
Maar dat was niet alles, want voor goede daad nummer 12 heb ik het bureau van onze stagiaire Anouk gepimpt met een wiebel bloempje. Dat is zo’n plastic bloemetje die gaat dansen als de zon schijnt. Ja inderdaad… Heel nuttig! Tegenwoordig kun je echt niet meer zonder zo’n ding! ;-)
Nou heeft dat kreng weinig gedanst afgelopen week, maar toen de zon zich heel even liet zien afgelopen donderdag ging Wiebel volledig uit z’n dak. Kiek um goan!


Helpende communicantjes

De kinderen van groep 4 zijn al druk aan de slag gegaan. Mats, Jens en Diede hebben samen cupcakes gemaakt en verkocht in de buurt. Super jongens! Mooi dat jullie je inzetten voor Genzab!

cupcakes

Polsbandjes project
Het project met de polsbandjes heeft al vier goede daden opgeleverd! Rianne, Naomi, Saskia en Marjanne hebben allemaal gewerkt aan het mooier maken van onze wereld! Als je nieuwsgierig bent naar hun daden, kijk dan op de pagina ‘Polsbandjes’.

Payday
Geen bijdrage in de spaarpot voor het schoolgeld van Genzab deze week, maar wat een geweldig bedrag hebben we met z’n allen al bij elkaar gespaard!

tussenstand

Comments are closed.