Update week 11

Genzab
Afgelopen week hebben de kinderen van Huis Kebebush hun rapport meegekregen naar huis. Allemaal blije gezichtjes. En terecht, want ze doen het allemaal heel erg goed op school!
Ik heb trouwens besloten om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 elke maand het schoolgeld voor Genzab te doneren. Door alle sponsoren is de opbrengst van mijn challenge nu al zo hoog opgelopen, dat ik het onzin vond om daarmee te wachten tot dit jaar voorbij was. Dus de mooie cijfers op haar rapport zijn ook een heel klein beetje voor jullie!
IMG-20150310-WA0002 rapporten

Druppel 47: Lees 12 boeken
Ik heb weer een boek uit. Het heet: ‘RET, een andere kijk op problemen’. Ik verwacht wat opgetrokken wenkbrauwen bij deze titel. Maar ik zal het even uitleggen. Het is een boek dat ik moest lezen voor een training van het werk. Ik ging naar die training omdat ik euhm… Mja, wat heb ik eigenlijk precies? Ik heb heel veel psychische stoornissen, maar die heb ik allemaal in zo’n lichte mate dat het eigenlijk geen naam mag hebben. Ik denk dat het de combinatie van al die stoornissen is, die mij zo onmogelijk maakt. Dat is overigens een zelfdiagnose, daar ben ik goed in! Geen dokter aan te pas gekomen! Knap hè!? Ik google regelmatig ziektes en na een vluchtige blik op de kenmerken heb ik het dan bijna altijd zelf ook. Autisme, Alzheimer, Manische depressie, ik heb dat allemaal. En Hypochonder niet te vergeten, dat heb ik ook.
RET staat voor Rationeel Emotieve Therapie. Het boek beloofde dat het me zou helpen bij het overwinnen van mijn lage frustratietolerantie. Dat niet meer bij ieder wissewasje het stoom uit mijn oren komt, maar ik gewoon denk: ‘Oh jammer’. Het schijnt dat als je je elke keer wijsmaakt dat het echt gewoon alleen maar jammer is, dat je dat uiteindelijk gaat geloven. En in het boek staat dat als dat niet lukt je contact op kunt nemen met een psycholoog, een sociaal werken of een psychiater.
Oh shit! Ik dacht ik ga het even uitleggen, zodat jullie niet denken dat ik gek ben of zo. Maar ik merk dat het volledig uit de hand gaat lopen, dat deze uitleg alleen maar zorgt voor nog meer opgetrokken wenkbrauwen. Naja, misschien ben ik wel gewoon gek… Of nee, dat was ik. Want ik heb inmiddels een oplossing gevonden voor alles!

Oren inklappen, slurf oprollen en twee vleugeltjes op zijn rug.
Het is niet zo moeilijk, van een olifant heb je zo weer een mug!
mugvlinder

Ready to help!
Voor goede daad nummer 6 heb ik Tom weer opgevolgd! Hij heeft zich aangemeld voor Ready2help en dat heb ik zojuist ook gedaan. Ready2help is een initiatief van het Rode Kruis. Met dit initiatief proberen zij zoveel mogelijk mensen te vinden die bereid zijn te komen helpen wanneer er zich in Nederland een noodsituatie voordoet. Mensen die in de buurt wonen of werken krijgen een oproep wanneer er een ramp gebeurt. Een ramp komt natuurlijk altijd onaangekondigd, maar we kunnen wel proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Ben jij ook Ready2help? Meld je dan ook aan!

Payday!
Wéér geen afgeronde opdrachten, dus wéér geen bijdrage in de spaarpot. En nee, ik maak me nog steeds geen zorgen…   ;-)

Comments are closed.