Hey Tessa, hoe zit dat met onze centen?

Haha! Die vraag heeft nog nooit iemand me gesteld. Toch wil ik het met jullie delen.
Dus hoog tijd voor een update! Want hoeveel geld is er nou eigenlijk ingezameld? Waar is dat aan uitgegeven en hoeveel is er op dit moment nog over? En heel veel belangrijker… Hoe gaat het eigenlijk met Genzab en haar broertjes en zusjes? En met de kinderen van de Lafto School?

Teveel om allemaal in één blog te vertellen. Dus ik ga het even opknippen. En beginnen met misschien het minst leuke, maar voor mij wel belangrijk om jullie hiervan op de hoogte te houden. De financiën…

Hoeveel geld is er nou eigenlijk ingezameld?
In totaal is er een bedrag van € 5.498,- ingezameld. Ik ben er nog steeds zo van onder de indruk! Een paar maanden geleden kwam er weer een paar honderd euro bij vanuit de armbandjes die Wendy Brand voor me verkocht heeft in haar kapperszaak! En vorige week zelfs nog een paar engeltjes verkocht!
Het blijft voor mij wel een beetje ongemakkelijk voelen dat ik nu geld in mijn bezit heb dat eigenlijk van alle sponsoren is, al weet ik dat jullie me heus wel vertrouwen.
Voor de sponsorbijdragen heb ik een aparte rekening, zodat het niet in de war raakt met mijn eigen geld. Maar natuurlijk staat er ook op deze website nog altijd een overzicht van de inkomsten, uitgaven en het saldo.

Betaal je nog steeds het schoolgeld voor Genzab?
Ja. De hoofdbestemming van de opbrengsten van mijn 52 Druppels was destijds de opleiding van Genzab en dat is nu nog steeds zo. Elke maand maak ik hiervoor een bedrag over aan Stichting Kebebush en zij maken dit vervolgens per kwartaal over aan de school.
In de eerste maanden heb ik hiervoor telkens het exacte bedrag over gemaakt dat op de factuur stond van de school. John en Anita stuurden me een kopie van de factuur. Met de actuele koers rekenden we het kwartaalbedrag om naar euro’s, dat deelden we door het aantal maanden en dat bedrag maakte ik vervolgens elke maand aan ze over. Op de factuur staat echter ook het schoolgeld genoemd voor de andere kinderen. Daarbij komt ook nog dat de koers steeds wijzigt. Dit zorgde ervoor dat het elke maand even zoeken was naar het juiste bedrag. Dat doen we nu niet meer. Ik maak nu elke maand een vast bedrag van € 30,- over. Dat is de ene keer misschien net iets teveel en een andere keer net iets te weinig. Als de koers zodanig verandert dat het bedrag te ver bij de werkelijkheid vandaan komt, dan melden John en Anita zich en dan passen we het maandbedrag aan.

Zijn er verder nog uitgaven geweest?
Ja. Een ander project van Stichting Kebebush is het voedselproject op de Lafto School in Addis Abeba. Kebebush zorgt ervoor dat twintig kinderen op die school elke dag voorzien worden van de maaltijden die ze thuis niet krijgen.
Bij de school is hiervoor een gaarkeuken gebouwd, deze is gefinancierd vanuit de opbrengsten van de Bollenstreek Classic. De inrichting (tafels, bankjes en servies) is betaald vanuit de 52 Druppels. Ook deze eenmalige uitgave vinden jullie terug in het financiële overzicht. Hieronder wat foto’s van de kinderen in de eetzaal met het gesponsorde meubilair en servies.

Hoeveel is er nu nog over?
In totaal is er nog iets meer dan vierduizend euro over. Dankzij jullie kan ik er dus voor zorgen dat Genzab nog jarenlang naar school kan! En ik heb John en Anita aangegeven dat wanneer zij grote uitgaven moeten doen voor de kinderen dat dat ook uit de pot van mijn challenge betaald kan worden.

Waarom schrijf je zo’n saai verhaal?
Haha, sorry voor al die koude cijfers. Maar omdat het niet alleen om mijn eigen centen gaat wil ik me verantwoorden en ik kon daarvoor geen leukere manier bedenken dan dit.

Met de kinderen gaat het trouwens heel erg goed! Maar daarover heel binnenkort meer!

Comments are closed.