Niet lullen, maar poetsen

Ongeveer een maandje onderweg, en nog ongeveer een maandje te gaan voordat de 52 Druppels Challenge gaat starten. Een mooi momentje voor wat getalletjes… In de afgelopen maand hebben al 27 mensen besloten om mijn challenge te sponsoren en samen hebben zij (onder voorbehoud) al een bedrag gedoneerd van € 616,50! Waanzinnig!!!
Mijn website is al meer dan 3800 keer bekeken en het record is 337 views op één dag! 32 mensen lieten een berichtje achter op één van de 9 geplaatste blogberichten. De duimpjes op Facebook heb ik niet geteld, maar ook daar werd flink geliked. Super!
Het enige wat nog niet echt van de grond lijkt te komen is het SponsorKliks verhaal, maar ik blijf jullie net zo lang bestoken, totdat jullie er zo zat van zijn dat jullie ook die weg wel gaan vinden… Hè hè…
Maar ik wil zeker niet klagen hoor, het gaat top!

Druppel 33 – Douche nooit langer dan 6 minuten / doe het bad nooit meer dan halfvol
Onze badkamer is er klaar voor! Nou ik nog…
douchewekker1In de douche heb ik een douchewekker opgehangen en uiteraard al een paar keer getest wat die zes minuten nou precies gaan betekenen. Maar binnen het principe van ‘niet lullen, maar poetsen’ is dat prima te doen! Ik moet niet zo heel lang ‘voor de lekker’ blijven staan poedelen, maar zonder al te veel geteut kan ik in zes minuten mezelf wassen, mijn haar wassen en me scheren. Met de Franse slag weliswaar, maar voor ‘deur de wek’ is dat prima, haha! Op zon- en feestdagen duik ik dan wel in dat halfvolle badje.
Tanden poetsen ga ik voortaan maar weer bij de wastafel doen, want da’s ’n beetje zeunt van de spaarzame minuutjes. Oh nee, van het water…! ;-)
In het bad heb ik op precies de helft een maatstreepje aangebracht. Op de helft van de hoogte… Daarmee doe ik mezelf eigenlijk tekort, want het bad loopt naar boven toe breder uit, dus als we zouden kijken naar de inhou… Naja, ik laat de wiskundige benadering maar even achterwege. Dat wat ik probeer te zeggen is dat ik het echt heul eerlijk heb gedaan.
Maarreh… Dat halfvolle bad dat is voor mij nog wel even een dingetje hoor, maar ook dat komt goed!

Druppel 33 – Verstuur 12 keer een kaartje via Postcrossing
Dit is één van de opdrachten waarbij ik bijna niet kan wachten om ermee te beginnen! Postcrossing is een wereldwijd netwerk waarin mensen elkaar kaartjes sturen. Via de website www.postcrossing.com kun je een adres aanvragen. Daarbij kun je aangeven welke landen je wilt uitsluiten, bijvoorbeeld Nederland (of Duitsland ;-)
Vervolgens krijg je een adres van iemand ergens op de wereld met een nummer, het postcard-ID. Dit nummer vermeld je op de kaart die je stuurt. De ontvanger meldt vervolgens het betreffende nummer af via de website, zodat geregistreerd wordt dat je de kaart daadwerkelijk verstuurd hebt. Vervolgens kun jij een kaartje op de deurmat verwachten van een andere Postcrosser uit een ander land. Dan meld ik zijn postcard-ID weer af en zo is het cirkeltje dan rond. Hoe leuk is dat?!
Wil je ook gaan Postcrossen? Klik dan op het logo om naar de website te gaan.

logo-470x62

Comments are closed.