Nagelpluis

Waarom trap ik er toch elke zomer weer in man!? In nagellak gedoe. Omdat het er zo verzorgd en sexy uitziet??

teennagels2

Ammehoela, niet bij mij! De pest is dat als je er eenmaal aan begonnen bent, je er niet meer mee kunt stoppen. In elk geval niet vóór het moment dat je er zeker van bent, dat je je voeten weer een winter lang in een stel ondoorzichtige snowboots kunt verstoppen. Tot die tijd ontkom je niet meer aan die ellende, want verwijderen van nagellak lukt nooit honderd procent.
Dat doen ze met opzet die geraffineerde nagellakremover mannetjes. Die maken die rotzooi bewust niet beter, zodat we het nodig blijven hebben. Nagelriemen, die zijkantjes en andere ongewenste velletjes, je krijgt ze nooit écht schoon. Bovendien krijgt je nagel een vieze piskleur als er wekenlang een laklaagje op zit. Dus moet er na het verwijderen noodgedwongen een nieuwe laag op. En als je pech hebt (en dat heb ik) twee.

Ik zoek van te voren een beetje uit in welke richtingen ik mijn knie-, heup- en enkelgewrichten kan draaien voor een goede bereikbaarheid. Krampachtig pak ik vervolgens dat kwastje vast. De eerst nagel gaat oké. Dat geeft geen goede moed of zo, want je weet dat het moment komt. Het moment dat je uitschiet en je nagelriem, het topje van je teen of de tafel onder de lak zit. Tegen beter weten in pak ik dan een wattenstaafje. Ook die schiet uit, dwars door m’n net gelakte nagel. Dat werk ik dan in de tweede laag wel bij. Ik weet me dertig seconde in bedwang te houden en begin dan aan laag twee. De nog stroperige laag één vindt dat een heel slecht idee en samen veranderen die twee in een soort ongesteld prutteltje. Vervolgens probeer ik met een wattenstaafje de ergste klodders weg te halen. Gaat ook mis. Overal zit pluis. Maar na al dat gedoe doe ik niet meer moeilijk. Ik vind het klaar.
Dan moet ik plassen en voordat ik het weet hangt m’n broek al in de nagellak. Shit! Broek naar de haaien en een wak in de lak! Is ‘t nog niet droog dan? Even voelen. Vingerafdruk. Zucht.

De komende weken loop ik traditiegetrouw weer rond met tien geverfde pindarotsjes met nagelpluis…

Comments are closed.