Mislukte goede daad

Gisteren was het Rosenmontag en dat betekent carnaval in De Lut!

2015-02-16 16.58.00Maar vandaag moest ik werken. En sinds een paar jaar zit er dan tijdens het feestvieren zo’n irritant verstandig mannetje in mijn hoofd. Bij iedere borrel hoor ik dat ventje zeuren: ‘Tèèhèèèès… Je moet morgen wel werken hè!’ ‘Jááháááá verstandig mannetje, als jij nou gewoon voor jezelf zorgt, doe ik dat ook!’
Vroeger bestond dat mannetje niet. Tenminste niet in mijn leven. Dat had eigenlijk ook wel z’n charme… En dus probeer ik hem met alles wat ik in me heb te negeren. Maar nu heeft het verstandige mannetje het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat ik de dag na Rosenmontag katerloos dit blogje zit te typen.
En als ik in goede doen ben na een avondje stappen, dan ben ik helemaal niet blij met dat mannetje. Die laat iedere borrel toch net iets minder goed smaken. Maar op dagen dat de kater in alle hevigheid toeslaat, dan vraag ik me altijd af waar verdomme dat verstandige mannetje heeft uitgehangen. En zo staat de relatie tussen mij en dat verstandige mannetje eigenlijk voortdurend onder grote druk.

Maar deze blog gaat niet over mij en het verstandige mannetje, maar over het mislukken van Goede Daad 2.

Ik zag gisteren namelijk best veel mensen die vandaag vrij waren. Tenminste… Die indruk kreeg ik… ;-)
En uit ervaring weet ik dat dat soort vrije dagen meestal niet de meest fijne zijn. Maar daar was mijn strijdplan!
SuperTessa had voor deze mensen een anti-kater pakketje gemaakt als compensatie voor het ontbreken van een verstandig mannetje. Met dit anti-kater offensief konden mijn volgelopen dorpsgenoten vandaag op hun vrije dagje de strijd aan tegen een kater.

2015-02-13 18.13.17

2015-02-13 18.17.10

2015-02-13 18.32.01

Mja, dat had gekund… Maar gisteravond bleek SuperTessa toch iets minder heldhaftig dan ze doet voorkomen. Toen ik uit de tent kwam en alle schmink-, zweet- en bierresten weer van m’n lijf had gewassen, stond ik voor een keuze… Óf ik ging me in mijn kleren hijsen en op de fiets de pakketjes rondbrengen. Óf ik dook in mijn pyjama in bed. Mja… drie keer raden… En het verstandige mannetje was dit keer in geen velden of wegen te bekennen!

En nu baal ik dus, want ik zit met een mand anti-kater pakketjes in m’n maag en ik heb niks om over te bloggen… ;-)

2015-02-17 17.20.25