Mijn eerste goede daad verricht!

Whaaaahhh! Ik heb het gedaan! Ik heb vandaag mijn eerste officiële goede daad van 2015 verricht. Dat is nog echt wel even wennen hoor! En dat vind ik dan weer knap gênant, dat ik moet wennen aan het doen van iets goeds… Maar zo is ’t wel!
Maar het was zo spannend! Het voelde weer als vijfentwintig jaar geleden toen we met de Boschjes, de Van Langentjes en de Sengertjes en al het andere minderjarige Zwaluwstraat gespuis onder de rozenbottelstruiken lagen. Eén van ons was dan het haasje, meestal degene die kort daarvoor een van onze zelfverzonnen spelletjes verloren had.

De verliezer moest namelijk altijd iets gaan uitvreten bij iemand in het dorp die door de rest van de groep werd verzonnen. Zo jong als we waren, voelden we feilloos aan dat er een paar adresjes waren die zorgden voor nog wat extra spanning… Daar woonde dan meestal iemand die heel boos werd, of iemand die achter ons aan kwam rennen, of die onze ouders ging vertellen wat voor ettertjes we waren. Kortom, ideale slachtoffers van onze spelletjes.
Wat de verliezer dan moest gaan doen verschilde elke keer, ook dat werd bepaald door de groep. Soms moest je aanbellen en gaan vragen of je bij de familie Knor was. En bij een ‘nee’ zeggen dat je dan bij de verkeerde varkensstal had aangebeld. Mja, beetje triest grapje achteraf, maar man wat lagen we soms onder die struiken te gieren.
En met de afstandsbediening op pad, dat was ook lachen! Vooral tijdens het acht uur journaal! Naja, ik hoef jullie vast niet uit te leggen wat we met die afstandsbediening deden…   ;-)

Veel van mijn leukste herinneringen liggen in die tijd, toen alle vriendjes en vriendinnetjes nog hier in de Zwaluwstraat woonden. Oh, ik verzin ineens een nieuwe goede daad! Het organiseren van een buitenspeel-reünie in de Zwaluwstraat met alle uitgevlogen buur’kinderen’! Zwembadjes midden op straat, met onze fietsen het crossbosje in, vliegeren in de wei, buskekroet, hoekomkijkertje, grensje en vlagverovertje! Ik kan nu al niet wachten!
Maar vandaag doe ik het met de herinneringen, want ik zit ik weer helemaal terug in dat gevoel van toen. En dat allemaal door mijn goede daad van vandaag… Nieuwsgierig wat ik ‘uitgevreten’ heb? Check de foto’s…

foto1 foto2 foto3 foto4

Comments are closed.