Met bakken tegelijk

Een hele zomer lang zwangerschapsverlof. Negen maanden lang heb ik er naar uit gekeken. Heb ik me verheugd op zonnige middagen in de achtertuin met een zomers blij, gejurkt baby’tje dartelend op een fleurig kleedje in het gras. Mama die in haar bikini al lezend grote dozen ijsjes weg werkt. Fan-tas-tisch zou dat worden! Eén grote aaneenschakeling van heerlijkheid.

Zon!
Maar goed, dat liep even anders. De eerste zeven weken van mijn verlof was er überhaupt geen zon. Nat en grijs en fuck en stom! Spijkerbroeken, dichte schoenen, jassen en rompers met lange mouwen.
Maar jongens, nu is het zover! ZON!!! Ik schiet meteen compleet in de stress. Ik besef dat iedere straal die al gestraald heeft, daarna weg is. En ik wil er geen één missen. Ik ren naar zolder om het fleurige bloemetjeskleed op te halen, dat ik in de aanloop naar deze perfecte zomer gekocht had om alle vrolijkheid nog wat extra kracht bij te zetten.
Ik pak een ligbedje, een stapel boekjes en een doos perenijsjes. Alles klaar om te beginnen aan het grote geluk! Ik hijs me in mijn bikini. Daar is de eerste teleurstelling. Veuls te klein! Maar ik laat me niet kisten, dus ik prop wat extra vetjes weg achter het te strakke broekje en druk mijn mondhoeken weer een beetje omhoog. Hoppa, gelukt!

Stront in het kleedje
Dan trek ik een nog slapende baby uit bed, omdat ik denk dat Dize hier ongetwijfeld ook niks van wil missen. Gauw nog even een schone luier. Shit! Stront in het fleurige kleedje… Ik smijt dat kreng bij de was en ruk een vale theedoek uit de kast. Baby er op en klaar!
Ik heb net een halve bladzijde gelezen of ik vind het al zielig, dat kleine smurfje in deze hitte. Ze dartelt ook helemaal niet. Ze jankt. Ik negeer al deze negativiteit en lees verder, maar ik merk dat de lol er al af is. Na nog twee bladzijdes pak ik Dize van de theedoek en ik neem haar mee naar binnen. Deur dicht, zodat het in huis straks niet ook dertig graden is. En binnen zijn ijsjes ook lang niet zo lekker.

Gordijnen dicht
Ik neem Dize mee naar de slaapkamer. Gordijnen dicht en met alles wat ik in me heb doe ik alsof de zon niet schijnt. Alsof het buiten nat en grijs en fuck en stom is. Alsof de regen met bakken tegelijk uit de lucht komt.
In bed maakt Dize al snel weer tevreden geluidjes. Ik geniet van dat kleine, blote lijfje naast me in bed. Van de kleine vuistjes in haar mond en van de plooien in haar billen. Na een half uurtje teuten valt ze tegen me aan in slaap. Ik geniet. Met bakken tegelijk!

Gelukkig gaat het vandaag weer regenen!   ;-)

Comments are closed.