Lang leve Facebook

Tessa, ik wens je een gezellige Koningsdag!
Facebook wenste mij dat vanmorgen net nadat ik wakker werd. Want met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat dat zo’n beetje het eerste is wat ik ’s morgens doe: Facebook openen. Eigenlijk nog voordat ik de groene korsten uit mijn ogen heb gepoetst en het slaapkwijl van m’n kin heb geveegd.
En vanmorgen dus die hele fijne, maar vooral superdepuper persoonlijke boodschap voor mij. Facebook gunt mij een gezellige dag.

facebook

Echt, Facebook heeft de laatste jaren echt stappen gemaakt. Ik zou niet meer zonder kunnen. In de eerste plaats omdat dan niemand mij nog een gezellige dag wenst, maar vooral omdat ik dan heel veel zeer belangrijke informatie zou missen.

Vroeger was dat allemaal niet… Toen was Facebook nog pure ontspanning. Eigenlijk een beetje tegen saaiheid aan. In de beginjaren kwam er eigenlijk nooit iets belangrijks voorbij in mijn tijdlijn. Er stond hooguit een keer dat iemand een baby had gekregen. Of een aankondiging dat mensen gingen trouwen. Op wereldreis zouden gaan. Of dat er iemand ergens voor geslaagd was. Foto’s van leuke uitjes, van vakanties, of van heftige nachten stappen. Ja precies… Saai, het zijn immers maar vrienden.

Maar gelukkig snapte Facebook zelf ook dat dat nogal eentonig wordt, al die persoonlijke berichtjes van mensen die je ook daadwerkelijk kent. Dus pasten zij de instellingen aan, zodanig dat al deze informatie nog maar een fractie is van alle zeer belangrijke, maar vooral interessante mededelingen die ik in mijn tijdlijn voorbij zie komen.
Zo zag ik vanmorgen bijvoorbeeld dat Dennis Camping Altomincio leuk vindt. Geen idee waar die camping ligt, maar toch. Evy vindt Chess Nouveau C’est Chic leuk, een evenement in België. Bart vindt Rota Cycling Parts leuk, Mark Solexclub de Daltons en Babette Café de Blaffende Vis.
Joke feliciteert Ria met haar kleinzoon. Ik ken Joke niet, maar je weet het of je weet het niet hè! En Susan vindt dat Danielle kan zuipen als een koning. Ik heb geen idee of dat waar is hoor, want Danielle is voor mij een compleet onbekende.

Marja wil graag een fotoshoot winnen voor vriendinnen. Merlin, Ellen, Danielle en Anneloes ook. Bianca wint liever een reis naar Cran Canaria. Wouter een te gek horloge van Guess. Jose wil graag een open haard winnen. En een wasmachine en droger. En een boeddhabeeld voor in de tuin. En babyschoenen.
Facebook komt zelf ook nog met een voorgesteld bericht voor mij (zo heerlijk dat persoonlijke contact), een Sim Only Superdeal. Of een Fiat met schuifdak, navigatie, lederen bekleding én 1.000 liter brandstof!

Facebook heeft mijn dag weer helemaal gemaakt vandaag! Benieuwd wat ze morgen voor me in petto hebben! Lang leve Facebook…   ;-)

Comments are closed.