Krik je ego op!

Jullie hebben hem vast al wel ontelbare keren voorbij zien komen op Facebook. De naamtest. Het is een test waarbij je je naam in kunt vullen en vervolgens wordt er een omschrijving van jou gegenereerd die echt precies schijnt te kloppen! Ja, heul apart!

Ik wil dat dan uiteraard ook invullen, maar ik durf niet… Ik word namelijk enorm onzeker van alle testuitslagen van mensen om mij heen. De één is nog intelligenter dan de ander. Bloedmooi ook meestal. En medelevend. Altijd lief voor andere mensen. Goed in vrijwel alles. Bewonderenswaardig. IJverig. Gedreven. Behulpzaam. Spontaan. Eerlijk. Vriendelijk. Sociaal. Inspirerend. Evenwichtig. Toegewijd. Rechtvaardig. Ervaren. Wijs. Troostend. En meer van dat soort dingen.
Ik snap dat wel hoor, dat wanneer je zo’n uitslag krijgt je dit meteen op Facebook wilt delen. Want stel je voor dat niet iedereen ervan op de hoogte zou zijn, wat voor een briljant wezen jij bent. Maar voor de wat minder briljante breinen onder ons, is dat best heftig. Ik word namelijk ineens wel keihard geconfronteerd met al mijn tekortkomingen, maar daar lijkt tegenwoordig niemand meer rekening mee te houden.

Weet je, ik ben eigenlijk nergens écht goed in. Ja, in nagelbijten. Maar ik merk dat de meeste mensen dat nou niet direct iets vinden om over op te scheppen. Hetzelfde geldt voor mijn talent om de schone was zo lang in de machine te laten zitten dat ie nog een keer moet draaien omdat het stinkt. Of om in slaap te vallen, terwijl de televisie nog brandt.
En eerlijk gezegd lieg ik ook wel eens. Als iemand bijvoorbeeld vraagt of ik sinds die 73,6 nog weer ben aangekomen…
Ik ben ook nog nooit nagefloten door een bouwvakker en dat terwijl ik waarschijnlijk vaker dan de gemiddelde Nederlander op een bouwplaats rondloop. Ik heb verder totaal geen geduld, ben helemaal niet flexibel en heb bij alles de neiging om een ander te controleren. Ja inderdaad, heel irritant! Communicatief gezien ben ik helemaal een drama. Zet mij nuchter voor een grote groep mensen en ik barst panisch in janken uit. Ik ben knap eigenwijs en ik kan totaal niet luisteren. Aan het einde van een zin weet ik vaak al niet meer waar de eerste helft over ging. Ik ben enorm vergeetachtig, totaal niet muzikaal en kan van iets onbenulligs enorm chagrijnig raken. Ik raak van ieder wissewasje kats in de stress en ben een enorme doordrammer. Oh ja, ik kan ook echt een jaloers kreng zijn, vooral als er mensen op vakantie gaan. Och man!

Dus ik kan die test wel gaan invullen, maar wat dán? Dan krijg ik een bevestiging van alles wat ik toch al weet… En om dit soort eigenschappen nou te gaan delen op Facebook. Ik weet niet hoor… Stel nou dat ik nog eens moet gaan solliciteren… Dat wordt hem dan dus niet hè. Nee, ik denk dat het beter is dat ik mijn persoonlijkheid maar gewoon lekker privé houd.
Wat ik wel zou kunnen doen is de test invullen en dan het resultaat voor mezelf houden. Ja, goed plan! Wacht… Ga het meteen even doen…

naamtest

Zo klaar! En kijk nou! Ik heb mezelf echt enorm onderschat, zie je dat?!
Wooww! Ben ineens best wel onder de indruk van mezelf. Ik heb nooit geweten dat ik mij ook mocht scharen in het kampje van al die briljante breinen. Zow! En dat allemaal voor zo’n, op het eerste oog, doodnormaal meisje uit De Lut… Poeh hey! Wat kun je je in jezelf vergissen zeg!
Naja, weet je wat het is, stiekem weet je het natuurlijk best wel van jezelf hè… Ja gewoon euhm… Dat je geniaal bent zeg maar. Maar ik ben dan toch net iets te bescheiden om daar zo mee te koop te lopen. Zo ben ik gewoon niet opgevoed. Maar ja, nu het echt officieel bevestigd is… Ik bedoel euhm… ’t Is niet dat ik dit nou zomaar allemaal zelf verzin of zo toch… Hier zal vast een wetenschappelijk onderzoek achter zitten. Goh… Lekker gevoel dit joh!

Ik ga stoppen met typen, want ik moet dringend iets anders gaan doen! Moet even iets delen op Facebook! Hiehaaaa!!!   ;-)

Comments are closed.