Klerezooi!

Al een hele tijd erger ik me enorm aan mijn kledingkast. Ik kan nooit iets weggooien en dus liggen er kleren in van tien jaar oud, waarvan ik er sommige al wel acht jaar niet meer heb gedragen. Mijn kast is dus heel erg vol en dat geeft onrust. In mijn kast, in mijn wasmand, maar vooral in mijn hoofd. Elke ochtend weer!
Een tijd geleden kwam ik toevallig bij een artikel terecht op een Engelstalige blog. De eigenaar van die blog was een persoonlijk ’37-piece wardrobe’ project begonnen. Voor haar hield dat in dat ze elk seizoen maar 37 kledingstukken in haar kast had hangen. Het zette me aan het denken. Er ontstond een plannetje, maar dan die verdomde uitvoering nog hè…

Heel toevallig zag ik gisteren op de blog van Jenn dat zij, geïnspireerd door ditzelfde principe ook haar eigen kledingkast had uitgemest. Vervolgens ging ik verder googelen en zag ik dat meer mensen met een soortgelijk project bezig zijn en uiteindelijk kwam ik terecht bij de documentaire ‘Slag om de klerewereld’. En na die documentaire walgde ik van mezelf. Die hele kledingindustrie is verrot! En dan heb ik het vooral over de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in ontwikkelingslanden. Dat is verschrikkelijk! Onder andere door mijn schuld, omdat ik gelukkig word van een shirtje van € 3,-. Buuuhhh!!!
Die documentaire was misschien wel het allerlaatste druppeltje dat ik nodig had om drastisch met de bezem door een deel van mijn materialistische bestaan te gaan.

En dat heb ik gedaan! Heel radicaal! Er hangen nu nog 44 kledingstukken in mijn kast. Maar er liggen ook nog dingen in de wasmand. Ik heb besloten dat het er maximaal 50 mogen worden. Dat is dan wel zonder ondergoed, sokken, schoenen en sjaaltjes en zo, maar hey! Ik ben wel een beginner hé!
Vooralsnog is het mijn bedoeling dat ik elke keer als ik iets nieuws koop, ook iets weg doe. Daarmee hoop ik alle belachelijke impulsaankopen te voorkomen (er lagen dingen in mijn kast waar het kaartje nog aan zit…).

Ik moet zeggen dat het voorlopig nog geen rust geeft. Ik heb namelijk alles wat ik uit mijn kast heb gehaald op de logeerkamer neergelegd gegooid. CHAOS!!! Die foto is maar een heel klein stukje van die chaos. Alles durfde ik niet. Het is té erg! Maar die bende wil moet ik nu dus nog gaan uitzoeken. Een stapeltje waarmee ik kan gaan wisselen in andere seizoenen. Een stapeltje om nog een paar maanden achter de hand te houden voor als ik het niet volhoud en een stapel dat gewoon echt in de vuilnisbak moet.

2015-09-19 15.57.02

En dan blijft er nog één stapel over. Daarover twijfel ik. Er zijn dingen bij die te mooi zijn voor de vuilnis. Met mijn gemakzuchtige hoofd zou ik deze het liefst in de kledingcontainer op het kerkplein dumpen. Maaaarrr…
Zoals jullie weten ga ik eind oktober naar Lesbos om daar hulp te bieden aan vluchtelingen. Daarvoor is heel veel geld nodig. Omdat ik het hele jaar al geld uit jullie zakken probeer te kloppen voor Genzab, durf ik nu niet opnieuw een beroep op jullie te doen. Tenzij je echt per se wilt doneren, dan mag dat voor deze ene keer…   ;-)

Om toch een beetje geld te genereren ga ik proberen om kleren op Marktplaats, via een tweedehands kledingwinkeltje of via de bekende Facebook pagina’s te verkopen. Volgens collega Karen levert dat goud geld op en da’s net wa’k neudig bin!   :D
Mocht jullie nieuwsoverzicht dus helemaal vollopen met mijn kleren, sorry dan alvast!   ;-)

Comments are closed.