Kleine, zieke, stoere Iris

Speciaal voor mijn actie ben ik lid geworden van de besloten Facebook groep ‘Wenskaarten versturen’. Nou stelt dat beslotene niet zo heel veel voor hoor. Ik vroeg om toegang en twee minuten later lieten ze me al binnen.
Maar op deze Facebook pagina kunnen mensen een oproepje doen om kaartjes te sturen naar iemand die wel een beetje extra aandacht kan gebruiken.

Eigenlijk is dat veel leuker dan dat Postcrossing dat ik voor druppel 37 moet doen… Het leuke van Postcrossing is dat ik na het versturen van een kaartje een paar weken later zelf ook een kaartje op de deurmat krijg van een wildvreemde ergens uit de wereld. Maar ik heb al gemerkt dat de meeste Postcrossers helemaal niet geïnteresseerd zijn in die persoon achter het kaartje. Maar vooral in het kaartje zelf, of in de postzegel. Er zijn zelfs mensen die eisen stellen aan het kaartje, serieus! Dan staat er bijvoorbeeld dat ze een kaartje willen zonder envelop, of een kaartje waar brievenbussen, vliegtuigen of bloemen op staan. Of dat ze graag willen dat je er een bepaalde postzegel opplakt. En ik zag zelfs een keer een verzoek langskomen dat mensen een onbeschreven kaart wilden ontvangen in een envelop! What the fuck!? Daar werkt Tessa uiteraard niet aan mee, maar dan druipt de teleurstelling eraf in hun ‘bedankje’ na ontvangst…

Goede daad nummer 2
Het kaartje dat ik nu ga sturen geeft een veel beter gevoel. Niet dat in dit geval de ontvanger wel geïnteresseerd is in mij, maar dat maakt me in dit geval ook helemaal niks uit. Dit ontvangertje heeft namelijk wel iets anders aan d’r mooie hoofdje…

Ik had al een paar verzoekjes voor het sturen van kaartjes voorbij zien komen in mijn Facebook tijdlijn, maar afgelopen week kwam er eentje écht bij me binnen! Nog voordat ik de tekst gelezen had…
Ik zag namelijk het snuitje van Iris, die er ondanks haar vreselijke ziekte op de foto toch een glimlach weet uit te persen. Wat een bikkel! Dat kleine meisje tussen allemaal ziekenhuis apparatuur, daar kan ik slecht tegen! Maandag is ze jarig en dus stuur ik haar een kaartje!

iris0

Wil jij haar ook een verjaardagskaartje sturen? Hier is het adres:
Iris Hulshof
Radboud UMC
Route 740 C3C kamer 23
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Lieve, stoere Iris, ik hoop dat je heel veel kaartjes gaat krijgen, je een superleuke verjaardag hebt en je snel weer naar huis toe mag!

iris1 iris2 iris3

Comments are closed.