Hey pssstt… Ik kijk ook

Het hoogtepunt van de week! Zondagavond 20:20 uur. Boer zoekt vrouw!
Ik weet dat er mensen zijn die dat heel erg suf vinden. En hersenloos. En tijdsverspilling. En burgerlijk. En gênant. En meer van dat soort dingen. Nou weet ik ook dat er heel veel mensen zijn die ondanks al die negativiteit gewoon lekker wel kijken. Maar hoe groter de groep wordt die wél kijkt, hoe harder die anderen gaan roepen dat dat éééécht niet kan! En hoe harder zij dat gaan roepen, hoe minder de BZV-kijkers er voor uit durven te komen dat ze BZV-kijkers zijn.
Je wilt je immers toch onderscheiden van de massa en zo hè… Je kent het wel. Moet je elke zondagavond de gordijnen weer dicht doen en zo, geeft allemaal onnodig gedoe. Beetje raar gedrag ook eigenlijk als je er goed over nadenkt. Waarom in godsnaam willen we per se niet geassocieerd worden met de massa? Het zal toch niet voor niks zijn dat de massa iets leuk vindt. Misschien moeten we júist vaker dingen doen die de massa leuk vindt, misschien ligt daar wel het grote geluk!
uniekdoenHè grmz… Neem ik me voor eens een keer een lekker luchtig blogje te gaan schrijven over Boer zoekt vrouw, kom ik al schrijvende alweer bijna terecht in een zware maatschappelijke kwestie over onze aangeboren drang om ons af te zetten tegen de massa. En hoe verleidelijk ook… Ik ga even terug naar de luchtigheid. Ondanks mezelf.

Boer zoekt vrouw, da’s dus nie cool nie… Het schijnt veel intelligenter en hipper over te komen als je zegt dat je op dat tijdstip ‘Divorce’ kijkt. Dat klinkt in ieder geval wél heel erg cool, Dievoaarss! Wooww! Dus dat heb ik toen ook een tijdje gedaan… Om niet door de mand te vallen ging ik dan elke week googelen waar dat over ging. Toen kwam ik erachter dat dat minstens net zo hersenloos was al Boer zoekt vrouw. Niet eens echt gebeurd! Ook nog…
Nee, dit zou m’n imago ook niet ten goede komen. Vanaf dat moment zei ik dat ik ‘Nova’ keek op zondagavond. Geen idee of dat wel wordt uitgezonden op zondag en of dat programma überhaupt nog bestaat. En eerlijk gezegd weet ik niet eens precies wat voor programma dat is, maar dat weet blijkbaar niemand, want ik kwam er mee weg. Vooral als ik af en toe een zelfverzonnen naam liet vallen van een niet bestaande politicus of wetenschapper. Echt joh, daarmee maak je indruk, dat moet je echt eens proberen! Je ziet mensen dan ongemakkelijk worden… Ze hebben geen idee wie Roderick van Ballegooi is, maar knikken toch instemmend. Hilarisch!
Het omgekeerde heb ik als iemand het over Boer Theo heeft. Theo!! Nou, leer mij oons Theo kennen met z’n heerlijke rooie smoeltje en de muizen op zijn aanrecht. Theo heeft hetzelfde blauwe tafelzeil met vogeltjes als ik! Jaaahh gaaf hè!! Echt precies hetzelfde!! Maar goed… Dat enthousiaste gejubel past niet echt bij een Nova-kijker… Nee, ik doe dan m’n intelligente hoofd, trek één wenkbrauw een beetje omhoog en kijk m’n gesprekspartner onnozel aan. ‘Theo? Zegt me zo even niks…’ Zeg ik terwijl ik doe alsof ik nadenk.

Maar het wordt tijd dat ik uit de kast kom! Ik wil namelijk ook gewoon meelullen met die heerlijke gesprekjes over de grijpgrage handjes van geile Geertje, over de PK’s van de shovel van boerin Bertie, over de Uggs van haar vader en over hunk Tom die z’n schoonvader een babypoesje geeft. Ik vind het allemaal even fantastisch!
Waar ik voorheen zondagmiddag al begon te balen omdat het weekend er bijna weer op zat, begin ik tegenwoordig gedurende de zondag juist steeds harder te jubelen. Want met ieder uurtje dat we mopperend dichter naar die maandag toe kruipen, huppelen we ook fluitend een uurtje dichter naar Boer zoekt vrouw!

Dit jaar hadden de programmamakers ook nog bedacht dat het wel leuk zou zijn als Yvon een hond zou hebben. Dat werd Tommy, een labradoodle. Dat beest werd zo populair dat er een ware hype ontstond! Mensen ging ineens roekeloos en compleet ondoordacht een hond aanschaffen. Omdat dat er zo gezellig uit zag op televisie. Überhip zo’n labradoodle!
Naja, eventjes… Want als straks iederéééén weer een labradoodle heeft, is het weer suf, burgerlijk en gênant.
Maar ach, dan knup je hem in een verlaten bos ergens aan een boompje en dan is ook dat probleem rap weer opgelost!

Comments are closed.