Genzab kan naar school!

Vorige week schreef ik over John en Anita en hun Stichting Kebebush. Over alle mooie dingen die zij doen in Ethiopië en over mijn enthousiasme over hun project ‘Huis Kebebush’ in de hoofdstad Addis Abeba.
De opbrengsten kan ik dus aan het einde van het jaar aan Stichting Kebebush overmaken en klaar is Tessa! Nee! Hoewel ik zeker weet dat zij er echt goede dingen mee zullen doen, voelt dat toch te makkelijk… Ik wil graag betrokken blijven en ik wil ook jullie blijven betrekken. Daarbij heb ik jullie beloofd dat ik iedere euro zou verantwoorden en via de website zou laten zien wat er met het geld gebeurt.

Op zoek naar een concrete bestemming
En dus heb ik John en Anita gevraagd of zij binnen hun project een concrete bestemming konden bedenken voor de opbrengsten van de 52 Druppels Challenge. Daarbij rekening houdend met jullie mening via de poll, dus op zoek gaan naar een toekomstgerichte en duurzame bestemming.
Inmiddels heb ik een paar keer met ze gebeld, gemaild en gewhappt, zij hebben contact gehad met Ethiopië en volgens mij hebben we iets heel moois gevonden! En mooie dingen zijn vaak geen dingen…

Genzab
We vonden namelijk Genzab! Genzab is een meisje van 13 dat nog maar kort geleden in Huis Kebebush is komen wonen. Met haar erbij worden er in het huis nu zes kinderen opgevangen.
Genzab komt van het platteland, ver weg van de grote stad Addis en ze heeft nooit onderwijs gehad. De maanden dat ze nu in het huis woont hebben haar goed gedaan en ze voelt zich al helemaal thuis tussen haar nieuwe broertjes en zusjes. Op de foto’s die ik opgestuurd krijg zie ik alleen maar lachende snuitjes, heerlijk!

Ennn… Ze kan voor het eerst in haar leven naar school! En dát! Dát gaan we vanuit de opbrengsten van de challenge financieren. Haar scholing kost € 16,- per maand, dus afhankelijk van het aantal opdrachten dat ik ga voltooien kunnen we dat een hele tijd volhouden.
Via de website houd ik jullie op de hoogte van haar vorderingen en het reilen en zeilen in Huis Kebebush. Vanwege haar enorme leerachterstand begint ze in een klas met 6 en 7-jarigen, maar we hopen natuurlijk dat ze af en toe een klas kan overslaan, zodat ze uiteindelijk weer met leeftijdsgenootjes mee kan. En ik weet niet hoe het met jullie zit… Maar hoewel ik nog geen kloot’n gedaan heb, ben ik stiekem al een beetje trots! Jullie ook toch!?

IMG-20150112-WA0005a

Genzab zoals ze binnenkwam in Huis Kebebush

IMG-20150112-WA0004a

Recente foto van Genzab

IMG-20150112-WA0006a

Genzab (rechts) met Denise (midden) en een van haar zusjes

kinderen huis kebebush

Alle kinderen in huis Kebebush: Hermela, Kalkidan, Genzab, Zenawit, Brook en Keduse

IMG-20150112-WA0000a

Genzab

IMG-20150112-WA0003a

Genzab met een van haar zusjes

Ik ben erg nieuwsgierig wat jullie er allemaal van vinden. Laat je het even weten? Weliswaar heb ik verschillende mensen om me heen vooraf gevraagd naar hun mening, maar uiteindelijk moest ik toch zelf die beslissing maken en dat vond ik best lastig nu het niet meer alleen om mijn eigen centen gaat…
Mocht je het niet eens zijn met mijn keuzes en wil je je sponsorgeld liever aan een ander goed doel doneren, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Dan zijn we nog steeds vrienden hoor   :-)

Ik realiseer me ook die € 16,- per maand in schril contrast staat met de gigantische opbrengst van de challenge. Maar ik moet het nog wel eerst gaan doen… Mocht dit bedrag gedurende het jaar blijven oplopen dan geeft dat natuurlijk steeds meer mogelijkheden en kunnen we naast de scholing van Genzab misschien nog meer betekenen.
Maar hoog van de toren blazen kan altijd nog, daar ben ik teveel Tukker voor…   ;-)

Oja, leuk om te melden… Op hun website www.kebebush.nl vind je ook nog een leuk stukje over de 52 Druppels.

Comments are closed.