Genzab for President!

Op Rosenmontag stond ik in een volle feesttent toen ik een berichtje kreeg van Anita van Stichting Kebebush. Ze had een leuk berichtje over Genzab dat ze even met me wilde delen. Echt top hoe zij me steeds bij hun project betrekken! En ik wil dat leuke berichtje vervolgens natuurlijk ook weer met jullie delen!

Genzab heeft namelijk een toets gemaakt op school en dat heeft ze supergoed gedaan! En dat na een paar maandjes school. Al die strepen in haar toets op onderstaande foto komen in eerste instantie wat zorgwekkend over, maar na het inzoomen op de foto en het bestuderen van haar antwoorden begreep ik dat iedere streep een goed antwoord betekent! Mja, dat zal de Afrikaanse logica zijn…   ;-)

genzab1       genzab2

Tot zo ver al best goed van haar hè! Maar nou komt het… Die toets is in het Engels!! Genzab kon een paar maanden geleden helemaal geen woord Engels en nu maakt ze zomaar deze toets!
Ik moet zelfs bekennen dat ik al moeite heb met het begrijpen van alle vragen, omdat mijn Engels nogal wat te wensen over laat. Dus dat wat mij in een half leven vol onderwijs en reizen niet gelukt is, doet dat 13-jarige meisje in een paar maandjes!
En daar komt ook nog bij dat het Engelse schrift compleet anders is dan het Amhaars dat ze in Ethiopië kennen. Ga er maar aan staan! Topwijffie die Genzab!

Comments are closed.