Druppel 53???

Met alle mediaberichten over vluchtelingen, zouden we bijna vergeten dat er meer mensen en organisaties zijn die het niet alleen kunnen. Ook dicht bij huis. Er wordt steeds meer bezuinigd op de zorg, een recordaantal mensen moet gebruik maken van de voedselbank en ik zie steeds vaker inzamelingsacties voorbij komen voor doodzieke kinderen die voor een behandeling eigenlijk naar Amerika moeten. Schrijnend. Verder van huis spelen er weer andere problemen. Oorlogen, hongersnood en gigantische natuurrampen.

Overal hebben ze de hulp keihard nodig. Dat kan van alles zijn. Financiële ondersteuning, een letterlijke helpende hand, maar soms ook alleen maar een luisterend oor. Niemand kan ik z’n eentje de hele wereld redden en dus maken we daarin keuzes. Persoonlijke keuzes. Wat kún jij doen, wat wíl jij doen en voor wíe dan?

Toen ik op zoek was naar een goed doel voor de opbrengsten van mijn challenge, was de keuze voor huis Kebebush voor mij een hele logische. Tijdens onze reis door Ethiopië in 2012 heeft de armoede in dat land me echt gegrepen en sindsdien had ik het gevoel dat me daar iets te doen stond. Ik realiseer me echter ook dat dit heel persoonlijk is. Dat dat echt iets van míj is. Dat voor veel mensen Ethiopië maar gewoon een arm land is ver weg. En Genzab en haar broertjes en zusjes maar gewoon een stel kinderen.

Door alle foto’s, tekeningen en videoboodschappen die ik van ze heb gekregen zijn ze allemaal onder mijn velletje gekropen. Ik ben een beetje van ze gaan houden. Ik weet dat dat voor jullie anders moet zijn. En juist daarom vind ik het zo fantastisch dat steeds meer mensen iets voor de Kebebush kinderen willen doen!
Natuurlijk alle sponsoren die financieel bijdragen, maar ook worden er steeds weer acties verzonnen waarmee extra geld wordt ingezameld! Denk bijvoorbeeld aan de communicantjes die samen meer dan € 500,- hebben ingezameld! Of Patrick, die in zijn eentje tijdens de Nijmeegse Vierdaagse meer dan € 800,- heeft opgehaald! Het zijn er inmiddels teveel om op te noemen! Echt super!

En nu weer een nieuw initiatief! Charles Haarman, Peter Benneker en Peter Beernink gaan op 6 december meedoen aan de Snertloop in De Lutte. Dit wordt een extra druppel in mijn challenge, Druppel 53!
De Snertloop is 5,3 kilometer lang. Over elke kilometer willen ze maximaal 5:30 doen. Ze gaan op zoek naar 53 sponsoren die elk bereid zijn tot een sponsorbijdrage van € 5,30.

En als het lukt… Dan betekent dat dat er weer een kind anderhalf jaar lang naar school kan! Geweldig mannen! Heel veel succes tijdens de trainingen en uiteraard kom ik jullie aanmoedigen op 6 december!

53e druppel
5,3 kilometer
53 sponsoren
€ 5,30 per sponsor
5:30 minuten per kilometer

Comments are closed.