De nieuwjaarsduik

Ik heb geen wekker gezet, maar ik lig al uren wakker als ik het langzaam weer licht zie worden. Ik heb hier echt weken tegenop gezien en nu is het zover. Vandaag is de dag… Ik doe de gordijnen open en…
2015-01-18 10.00.07

NEEEEEEHHHHH!! SNEEUW!!!! Ik wil in een hol kruipen waar niemand me kan vinden, maar ik weet dat er geen ontkomen meer aan is. De afgelopen weken heb ik tevergeefs alle mogelijke smoezen erbij gesleept. Als laatste stuiptrekking probeerde ik het van de week nog op het risico van een hartaanval te gooien. Maar daarop werd ik keihard en meedogenloos gewezen op de aanwezigheid van ijskoude dompelbadjes in de sauna… Die hadden ze vast afgeschaft als er regelmatig iemand het loodje zou leggen.

Ja hey! Iémand! Laten we alle iemanden even lekker over één kam gaan scheren ja! Want deze iemand, ja íkke, ik ga toevallig nooit naar de sauna! En weet je waarom nie?! Omdat ik toevallig wél dood ga van ijskoude dompelba…
Ach weet je! Hou toch op joh! Ik spring wel gewoon! Ben echt niet bang of zo hoor! Heus nie! Dacht je dat? Dat ik dat niet durf? Tsssss… Maar als ik straks per ongeluk ineens wel dood ben hè… Ja, dan joh! Oh jonge… Dan krijg ik je nog wel!
Oóóóhhh sorry!!! Ik vergeet steeds dat ik dit zelf verzonnen heb, omdat het leuk is! Was… Is… Of zo…

Wat zal ik eens aan doen? Misschien lijkt het het meest voor de hand liggend om een bikini aan te doen… Maar ik moet bewijs leveren op de website. En ik wil niet met m’n corpulente naakte lijfje op het WWW.
Ik hijs me in een korte broek en een euhm… laten we het een shirt noemen.
‘Stèèèèèfff!!!! Kom eens eem kijk’n. Zie je die deuk’n in mijn bill’n zo nog? Zijn die pijp’n nie te kot? En dat spek op m’n buik en heup’n dan? Nee? Ook nie as dat shirt straks nat is? Weej ’t zeker? Dat hoeft niemand te weet’n hè!’

Ik zoek op internet nog even naar wat ervaringen van mensen die dit al eens gedaan hebben. In de eerste reactie lees ik dat het voelt alsof er duizenden scheermesjes in je lijf snijden. Oh oké, als dat alles is…   :-S
Ik zie beelden van Scheveningen waarin de mensen vrolijk dansend en zingend in polonaise over het strand lopen te huppelen in de wetenschap dat ze straks dat bad scheermesjes in moeten. En ik zit hier zwaar depressief m’n ontbijt weg te kauwen, mijn ziel onder de arm… Ja ik weet het, ik ben een mietje!

Bij Ellen thuis geniet ik nog even van die laatste slokken warme koffie die heerlijk in m’n keeltje kolken. Dan springen we op de quad op weg naar de Greune Stet in het Lutterzand. Hier moet het gebeuren. Er komen steeds meer toeschouwers toestromen… Het moet! Het moet! Het moet!

Dusssssssss… Ingrid? Ellen? Klaar voor? Okéééééé!! Hop hop! Boks oet! Jas oet! Trui oet! Rennen! Springen! KOUUUUUUDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!! Kruipen! Handdoek! Droge kleren!
En ineens hoor ik m’n neefje Luka roepen: ‘Wat dit alles?!’ En ik denk: ‘Huh??? WAS DIT ALLES?!!??!!’
Heb ik me hiervoor zo druk gemaakt?! Ik heb het al kats niet koud meer en roep stoer: ‘Volgend jaar weer!’ Ja ik weet het, ik ben een bikkel!   ;-)

 

njd1    njd2

njd3    njd4

njd5    njd6

njd7

Die paar scheermesjes… Ach kom op… Draai ik m’n hand niet voor om hoor! Nee joh, ik zag er helemaal niet tegenop… Vooraf ook niet hoor, neu… Heus nie. Of we niet snel moeten opwarmen? Ach waarom? Dat beetje koude water…
Oh júllie?! Júllie hebben het koud? Van het kijken… Och arme mensjes, dan gaan we wel even opwarmen hoor. Ingrid en ik trakteren op warme koffie!
Als we bij De Lutte Hutte aankomen brandt de open haard en is de koffie en de chocomelk al warm! Wat een top ontvangst! Als er weer kleur komt op alle snuitjes willen Ingrid en ik gaan afrekenen, maar dan zegt Paula dat dit de sponsorbijdrage van De Lutte Hutte is! Echt super! Dank je wel!

Ook alle kijkers bedankt! Hoewel ik van te voren bedacht had, dat ik dit mooi ff stiekem in m’n eentje zou gaan doen was het heel erg gaaf dat jullie er waren! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik ook gesprongen was als er niet zoveel ogen op me gericht waren…

Uiteindelijk deden we dit natuurlijk voor de dollars… En dat was de moeite waard! Ellen heeft zich door haar (schoon)familie laten sponsoren en alleen haar duik heeft al € 79,- opgeleverd voor de druppels! Waanzinnig! Zelfs haar kindjes hebben nog geld uit hun spaarpotjes gehaald voor de arme kindjes in Afrika. Hoe mooi is dat!
Zo ellendig als ik me vanmorgen voelde, zo goed voelt het nu! Het was een top middag!

Comments are closed.