De Lafto School

Regelmatig schrijf ik hier over de vijf kinderen in Huize Kebebush. Vooral over hoe goed het met ze gaat, want dat gaat het! Zíj hebben geluk gehad. Geluk omdat ze een plekje hebben gekregen onder de vleugels van Stichting Kebebush. Ze hebben een dak boven hun hoofd, ze krijgen goede scholing en gezond eten en kunnen naar een dokter als dat nodig is. Maar minstens zo belangrijk is het, dat ze een warm thuis hebben en alle liefde krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Jammer genoeg zijn er in Ethiopië ook heel veel kinderen die het minder goed getroffen hebben. En ook daar draagt Stichting Kebebush een steeds groter steentje bij. Eén van deze projecten is een voedselproject binnen de kerkgemeenschap van de Lafto School. Elke dag krijgen twaalf kinderen daar twee maaltijden per dag die worden betaald door Stichting Kebebush. Mooi, maar vooral heel erg noodzakelijk.

lafto-1-768x431

Tot voor kort was er geen plek waar de maaltijden bereid konden worden en waar de kinderen even rustig konden zitten tijdens het eten, maar inmiddels wordt er hard gebouwd aan een eenvoudig, maar prima houten onderkomen waar de twaalf kinderen straks terecht kunnen. Dit gebouwtje is gefinancierd uit de opbrengsten van een toertocht voor fietsers: De Bollenstreek Classic.

En ík, ik heb besloten om de inrichting van het gebouwtje te betalen uit de opbrengsten van mijn 52 Druppels. Er moeten tafels en stoelen worden gekocht, maar ook kleinere spulletjes, zoals bordjes, bestek en bekers. Al met al een bedrag van € 385,-
Nu het grootste deel van mijn opbrengsten afkomstig is van sponsoren, heb ik steeds een beetje het gevoel dat ik jullie moet betrekken bij het maken van deze keuzes. Maar jullie begrijpen dat dat met zoveel sponsoren een lastig verhaal wordt. Ik hoop dan ook dat jullie er alle vertrouwen in hebben dat jullie centen goed besteed worden. En natuurlijk zorg ik ervoor dat met deze extra uitgaven nooit de opleiding van Genzab in het geding komt!

Als het gebouwtje straks helemaal klaar en ingericht is, zal ik foto’s laten zien van het resultaat!

Comments are closed.