De kranten staan er vol van!

Een aantal weken geleden kondigde ik hier al een 53e druppel aan! Drie (oud) dorpsgenoten kwamen spontaan met een heel gaaf idee op de proppen. Zij gaan meedoen aan een hardloopwedstrijd om geld in te zamelen voor mijn druppelactie! Dat ze dat heel erg professioneel aanpakken bleek toen ik van de week de regionale krantjes opensloeg! Peter, Peter en Charles, jullie zijn toppers!!

Onder de foto’s vind je het leesbare persbericht.

2015-11-22 13.30.20 2015-11-22 13.30.44 2015-11-22 13.31.18 2015-11-22 13.31.55 2015-11-22 13.33.02

Druppelactie Tessa Olde Riekerink voor opvang van straatkinderen
Nog zo’n twee maanden en het zit erop voor Tessa Olde Riekerink. Dan kan ze de balans opmaken van de 52 Druppels Challenge. Een opmerkelijke actie van deze gedreven Lutterse, die zichzelf op de eerste dag van dit jaar de opdracht heeft gegeven ‘om deze fantastische rotwereld een beetje mooier te maken’.
Hoe Tessa dat wil bereiken? Door in een jaar tijd 52 verschillende opdrachten (druppels) in willekeurige volgorde tot een goed eind te brengen. Voor iedere opdracht doneert Tessa een bedrag aan een goed doel. Vijf euro als ze het haalt, tien euro als ze faalt.

Het goede doel dat Tessa heeft uitgekozen is Huize Kebebush in Addis Abeba. In de hoofdstad van Ethiopië huurt de stichting Kebebush een woning voor de opvang van straatkinderen. De dagelijkse verzorging van de kinderen gebeurt door de Ethiopische Sosina, die daar op haar beurt weer een inkomen uithaalt. Samen met Kebebush zorgt Sosina ervoor dat de kinderen in een zo normaal mogelijke gezinssituatie terecht komen, gezonde voeding krijgen, naar school gaan en als het nodig is naar een dokter kunnen. Door ze aandacht, liefde en warmte te geven, kunnen deze kinderen hopelijk weer op eigen benen staan. Kortom, binnen alle Ethiopische (on)mogelijkheden wil Kebebush deze kinderen een toekomst teruggeven.
Inmiddels wonen er in het huis al zes weeskinderen en er is nog plaats voor een aantal meer. Het streven is om uiteindelijk aan tien kinderen een warm thuis te kunnen bieden.

Om wat voor opdrachten gaat het? Een aantal voorbeelden: Doe op een werkdag de hele dag je trui binnenste buiten aan, eet gemiddeld elke week twee dagen geen vlees, stuur drie keer iemand zomaar een kaartje en zet drie dingen op Marktplaats en doe de opbrengst in de spaarpot. Op haar website www.52druppels.nl is het verloop van Tessa’s uitdaging op de voet te volgen.

Deze prachtige actie van Tessa inspireerde op hun beurt drie (oud-)Luttenaren tot een 53ste druppel. Tijdens de Snertcross op zondag 6 december gaan Peter Beernink, Peter Benneker en Charles Haarman elk een afstand van 5,3 kilometer lopen. Lukt hen dat, dan zullen de 53 sponsoren die ze samen proberen binnen te halen elk een bijdrage van 5,30 euro overmaken voor de actie van Tessa. Om de lat nog wat hoger te leggen, hebben deze volbloed-atleten zichzelf nog een extra stok achter de deur gegeven. Elke kilometer moet binnen uiterlijk 5,3 minuut worden afgelegd. Hebben ze meer tijd nodig, dan betalen ze nog eens boete van 53 euro (per persoon!) voor tijdsoverschrijding. De actie van dit sportieve drietal loopt al zo goed dat zich al enkele hoofdsponsoren hebben aangemeld, die 53 euro betalen als de 53ste druppel tot een goed einde worden gebracht. Inmiddels zijn de mannen volop in trainingskamp, waarbij lijf en leden soms gevaar lopen. ,,Wat wij doen, is niet zo bijzonder”, benadrukken de lopers. ,,We wilden graag iets doen voor Tessa doen.” Wie de actie van Tessa Olde Riekerink rechtstreeks wil ondersteunen (door een druppel te sponsoren), kan terecht op haar website. Wie een bijdrage wil leveren aan een mooie opbrengst van de 53ste druppel kan een mail sturen naar druppel53@gmail.com.

Comments are closed.