Creativiteringzooi

Ik heb van die perioden dat het creatieve deel van mijn brein overuren draait. Dan wil ik ineens van alles gaan doen, maar vooral van alles gaan maken. Er is altijd alleen één groot probleem als het gaat om mijn creativiteit. Dat is mijn creativitijd. Creativiteit kost namelijk best wel veel creativitijd en ik denk altijd dat ik dat niet heb, omdat er altijd wel weer dingen zijn die móeten. En als er al een keer niks moet, en ik dus eigenlijk een beetje creativitijd heb, dan ga ik dingen doen die eigenlijk óók nog moeten…

Maar afgelopen week was ik heel hard toe aan een weekje ont-moeten, en toen sleepte ik al mijn creativitroep van de zolder en ging een hele avond lang creativiteren. Ik kondig zo’n uitbarsting nooit van te voren aan thuis, want Stephan heeft nogal last van creatirritatie. En terecht hoor, want vaak komt het er op neer dat ik er aan begin en na tien minuten al begin te mekkeren dat hij moet helpen. Vaak draait het er dan op uit dat hij al het werk doet en ik met de eer ga strijken, hè hè… ;-)
Een ander puntje is het feit dat ik dingen vaak niet af maak. Die creatieve buien van mij die duren namelijk nooit zo lang. Meestal een dag of drie. En als mijn maaksel dan nog niet af is, dan komt ie ook nooit meer af. En dat is een probleem. Vindt hij. En het volgzame schaap in mij geloofde dat lange tijd blindelings. Maar nu niet meer. Want waarom in godsnaam moet dat ding af? Van wie? Ik wou juist even niks meer moeten! Als ik het zat ben, dan kap ik er toch gewoon lekker weer mee. Daar heeft niemand last van.
Inmiddels heeft hij het opgegeven om me te overtuigen van de problematiek van onafgemaakte dingen. Vorige week kwam Stef thuis op het hoogtepunt van mijn creativitralala. Hij zag hoe de keuken ontploft was en ikzelf compleet onder de verf zat, inclusief de tafel en de afstandsbediening. Hij wist ook dat mijn maaksel van een paar weken geleden nog onafgemaakt op zolder lag. En toch… Toch perste hij er een ‘Leuk Tes’ uit! Huh? Hoorde ik dat nou goed? Voordat ik het kon navragen liep hij al weer weg, hoofdschuddend mijn creativiteringzooi weer uit…   :-D

Maaaarrrrrr… Mijn maaksel is af!!! Helemaal zelluf gedaan! Ja ja! Ik had wel een goede stok achter de deur, want ik was iets aan het maken voor mijn nichtje die afgelopen zondag haar communie heeft gedaan. Tadááááá!!

meike

Toen het schilderij net af was, kwam mijn zus Audrey bij me langs en die zag het doek staan en wilde dit ook voor Siem en Rinse. Ze wou het kopen zei ze… Op m’n lippen lag al: ‘Nee joh…’, maar in een fractie van een seconde bedacht ik me dat ik dit even slim aan moest pakken. In ieder geval zo slim dat er voor Genzab weer een maandje school (of misschien wel twee) van betaald zou kunnen worden. Mijn zusterlijke geweten kwam in conflict met de idealist in mij die Genzab een mooie toekomst gunt. Ik besloot het zakelijke gedeelte dus maar aan Audrey over te laten…
Ik vertelde haar dat er voor iets meer dan een tientje aan materiaal aan zat. Alles wat ze meer zou betalen, zou ik in het potje van Genzab stoppen. En zonder aarzeling bood ze € 50,- voor het doek van Siem!!!! Zomaar een extra donatie van veertig euro! Meer dan twee maanden school! Als het zo doorgaat kan ik straks ook nog het schoolgeld voor de kleine Keduse vanuit de challenge gaan financieren joh! Hier het resultaat!

siem

En zo ziet het eruit als ik nog midden in de creativiteringzooi zit…

rinse

Ik ga deze verkoop meetellen voor Druppel 14. Dat betekent dat ik nu nog één verkoop moet doen. Dussss… Is er nóg iemand die blij wordt van deze kleurtjes? Met iedere euro die je meer biedt dan een tientje is Genzab heel erg blij en daarmee ik dus ook!

Comments are closed.