Basisschool in actie!

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik van mijn 52 uur vrijwilligerswerk nog een uurtje over had voor een leuk klusje. Ik antwoordde dat het dan wel heeeuuulll leuk moest zijn. En dát was het!!
Op mijn eigen vroegere basisschool, de Plechelmusschool in De Lutte, is het de gewoonte dat de kinderen die de communie gaan doen een spaarpotje mee naar huis krijgen. Het is de bedoeling dat ze in die spaarpot geld gaan inzamelen voor een goed doel, om daarmee heel concreet invulling te geven aan het principe van ‘eerlijk delen’.

Dit jaar is er voor gekozen om mijn actie daarmee te ondersteunen! En dat vind ik heel erg gaaf!!!
Ik vind het zo’n mooie gedachte dat de kinderen hier op school er voor gaan zorgen dat er in Ethiopië een kindje die het minder goed getroffen heeft, ook naar school kan gaan!
ill1-basisschoolBinnenkort ga ik deze klas (groep 4) een keer wat gaan vertellen over Ethiopië, over de kinderen in Huis Kebebush en natuurlijk over Genzab. En dat vind ik heel leuk, maar ook best wel spannend! Ik ben helemaal niet echt gewend om met kinderen om te gaan en heb m’n ernstige twijfels of ik wel bestand ben tegen die slimme smurfen met hun bijdehante en ongenuanceerde vragen. Maar ik ga het gewoon doen en ik hoop dat ik ze allemaal kan uitdaging tot één mini challenge!

Vorige week hebben de kinderen als inleiding onderstaande folder mee naar huis gekregen.
Afhankelijk van je beeldscherm wordt de afbeelding groter als je er op klikt.

Microsoft Word - communie kinderen versie B

 

Comments are closed.