Alweer een jaar voorbij!

Alweer een jaar voorbij! Met de komst van Dize was dit voor ons een heel bijzonder jaar. Na al die jaren tussen hoop en vrees te hebben geleefd was ze er ineens (naja ineens…), en is alles wat er daarvoor gebeurd is ook heel snel weer vergeten. Het is een supermakkelijk en tevreden meiske en ze is al maandenlang geen nacht meer wakker geweest. Echt een heel fijn begin zo, we genieten alleen maar!

De 52 Druppels
Maar Dize zorgde er wel voor dat de laatste maanden van de zwangerschap en de eerste maanden na haar geboorte mijn 52 Druppels en het bloggen een beetje naar de achtergrond verdwenen. In de laatste maanden van dit jaar heb ik weliswaar een inhaalslagje gemaakt, maar toch heb ik bij 13 opdrachten gefaald… Jammuh.

Maaaaarrrrrr… Ik heb dus ook 39 opdrachten wel gehaald!!! Ik stuurde kaartjes, bracht taart naar de mannen van de kerkhofploeg. Ik betaalde voor de klant die na mij kwam, gaf een bosje bloemen aan een vreemde en gaf een doos kozakken aan de vrouw van de daklozenkrant. Ik ging een taartje eten met tante Joke, verstopte zwerfcadeautjes in de stad en trakteerde stratenmakers op ijsjes. Ik bezorgde anti-katerpakketjes tijdens de carnaval en ging een ochtend knutselen met m’n nichtje. En ik deed nog veel meer leuke dingen!

De opbrengst
Ennnn… Samen met de verkoop van de armbandjes en geluksengeltjes van 4them is de totale opbrengst van mijn challenge nu opgelopen tot meer dan € 5000,-
Vijfduizend euro!!!
Daarmee zorg ik niet meer alleen voor het schoolgeld voor Genzab, maar afgelopen jaar heb ik ook de inrichting van de gaarkeuken bij de Lafto school in Ethiopië betaald. Daardoor krijgen 12 kinderen elke dag de maaltijden die ze thuis niet krijgen.

Dankjewel!
Ik ben blij, trots en heel erg dankbaar voor alle lieve mensen om me heen die ervoor zorgen dat ik kan doen wat ik doe. Jullie sponsorden mijn challenge, jullie kochten bizar veel armbandjes en geluksengeltjes, Wendy Brand bood zelfs aan dat ze deze in haar kapsalon wel wilde verkopen. En jullie hielpen met de uitvoering van de opdrachten. Heel erg onmeunig dankjewel!

En volgend jaar dan?
Mja, daar heb ik even goed over na moeten denken. Er zijn zoveel dingen waar ik momenteel druk mee ben. Boven alles natuurlijk met Dize, maar ook met werken, met het organiseren van de Hellehondsdagen, ik schrijf zo nu en dan een column in ons dorpsblaadje en stukjes voor de website van Stichting Kebebush. Daarnaast nog alle gebruikelijke dingen ennnnnnnn… IK BEN WEER ZWANGER!

Allemaal dingen die me meer energie geven dan dat ze me kosten, maar ook mijn 52 weken hebben helaas maar 7 dagen… Toch wil ik niet stoppen met druppelen.
Ik wil ook volgend jaar met kleine gebaren de wereld om ons heen ietsjes mooier blijven maken. Ik ga de opdrachten alleen niet meer van te voren invullen, maar dat doe ik gedurende het jaar als me iets in de kop komt. Als jullie zelf nog leuke ideeën hebben wil ik dat ook heel graag weten!
Dus voor 2017 begin ik met een lege lijst en ik zie wel hoe ver ik ga komen. Uiteraard blijf ik voor iedere ingevulde opdracht € 5,- doneren en voor iedere niet ingevulde opdracht € 10,-

Voor nu alvast een hele fijne jaarwisseling en een heel goed en gezond 2017!

Comments are closed.