Afgeleid

Vroeg uit bed en vanmorgen heb ik lekker helemaal niks. Het enige dat ik even moet doen is online geld overmaken en een belangrijke mail beantwoorden. Ik besluit om daarmee te beginnen. Dan kan ik daarna de rest van de ochtend doen wat ik wil. Dan heb ik dat lekker gehad…

Ik pak verf. Ja, want dan schilder ik eerst even gauw alvast een achtergrond, zodat dat kan drogen terwijl ik aan het internetbankieren en mailen ben. Zo gebeurd. Dan zet ik de laptop aan en open mijn mailbox. Shit, verf in de mouw van mijn trui, gauw even in het water zetten. Ach weet je, ik zet meteen ook even de machine aan. Grmz, dat kreng zit nog vol. Naja, hang ik dat ook maar snel even op. Gdvrrrr… Droogrek vol! Opvouwen dus die zooi.
Tijdens het wassen bedenk ik me dat ik nog niet geantwoord heb op een vraag via Facebook. Ik scroll wat door het nieuwsoverzicht en zie dat er iemand op vakantie gaat. Opeens zoek ik een ticket naar Bolivia voor dit voorjaar. Logisch. Drie minuten later is de bestemming gewijzigd naar Kirgizië. Gelukkig bedenk ik me net op tijd dat ik dit voorjaar als het een beetje mee zit een kind krijg en dat bevallen tijdens een backpack-avontuur misschien net íets te avontuurlijk gaat worden. Zonder dat ik iets geboekt heb, valt mijn oog op de reclamebanner aan de zijkant.

reclameAh, sneakers! Die heb ik net nodig! Na zeventien online schoenenwinkels en driehonderdvierentwintig sneakers te hebben gezien kan ik me niet meer herinneren dat ik ze nodig heb. Maar Zalando verkoopt ook tassen. Nodig. Ook. Heel erg. Ik sta op het punt om een cognackleurige Cowboysbag te bestellen als ik me bedenk dat ik die net weg heb gedaan omdat dat zo’n zwaar rotding was. Wist ik even niet meer. Het is een onmogelijke expeditie is om me ongeschonden een weg door alle reclames te banen. Fuck zeg! Over fuck gesproken… Mindfuck nog niet gezien! Even later lig ik voor de televisie Mindfuck te kijken. En daarna zit ik te schrijven over dat ik Mindfuck lag te kijken.

afgeleid

Morgenvroeg moet ik eigenlijk meteen even dat geld overmaken en die mail beantwoorden. Dan heb ik dat lekker gehad…

Comments are closed.