Week 29: 200 kilometer voor Genzab

Ik kan momenteel weer iets makkelijker tijd vinden om te bloggen, dat komt met name doordat de Hellehondsdagen achter de rug zijn. De organisatie van het dorpsfeest was een flinke aanslag op mijn vrije tijd de afgelopen maanden. Maar het zit er op en het was één groot feest, dus het was het allemaal meer dan waard!
Ergens in dat feestweekend hoorde ik in de tent iemand mijn naam roepen. Het was Patrick, een oud klasgenootje van de basisschool die ik eigenlijk nauwelijks nog spreek. Hij had een plannetje. En alleen al van het woord ‘plannetje’ word ik blij, want plannetjes zijn bijna altijd leuk. Je moet namelijk wel knap stom zijn als je vervelende plannetjes gaat verzinnen. Dat kan je dan ook gewoon laten.

plannetjes water

Aankomende week gaat hij samen met Erwin en wat andere bekenden de Vierdaagse van Nijmegen lopen, 200 kilometer in vier dagen. Dat doet hij dit jaar al voor de negende keer. Alle vorige keren deed hij dat volgens eigen zeggen ‘voor niks’ en dat vond ie ‘ook al zo wat’. Haha! Om dat te ontdekken moet je blijkbaar eerst 1600 kilometer hebben gelopen… ;-)
Hij liep dus al een tijdje met een idee om dat dit jaar in de vorm van een sponsorloop te doen voor een goed doel. Ennn… Dat goede doel werden mijn 52 Druppels! Ik vind het zo gaaf!
Sowieso om weer iemand te ontdekken die mijn blogjes leest, maar helemaal nu hij zich ook nog eens wil gaan inzetten om de opbrengst te verhogen. Hij zei dat hij hoopte dat het uiteindelijk €200,- op zou gaan leveren, een euro voor elke gelopen kilometer.
Een waanzinnig hoog bedrag waar Genzab een jaar lang van naar school zou kunnen gaan. Maar nu… Nog geen twee weken nadat Patrick zijn actie is gestart heeft hij al voor meer dan € 500,- sponsoren!!

Vijfhonderd euro! VIJF-HON-DERD!!!!

Echt niet normaal! Zóóóóveel! In zo’n korte tijd! Weet je hóeveel geld dat is? En wat je daar in een land als Ethiopië allemaal mee kunt doen joh! Echt bizar hoe Patrick dat geflikt heeft! Zo gaaf!!
Je kunt hem vinden op zijn persoonlijke sponsorpagina van de Vierdaagse.

Had ik eigenlijk al wel gezegd hoe gaaf ik dit vind!?   ;-)
Kan dat woord eigenlijk nog wel? Gaaf? Of is dat echt heel erg 1996? Hmz… Zit ik mezelf nu weer voor schut te zetten? Welk woord is beter? Vet en cool en zo da’s ook niks toch voor een dertig-plusser?

Aáááhh joh… Het kan me ook allemaal lekker helemaal niks schelen! Ik vind het gewoon weer es heel erg onmeunig verdomd allemachtig GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁFFFFFF!!!! Hiieeehaaaaa!!

Comments are closed.